Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Trofická pojiva krevní diferenciál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Trofická pojiva krevní diferenciál"— Transkript prezentace:

1 Trofická pojiva krevní diferenciál
9. cvičení Trofická pojiva krevní diferenciál

2 Typy trofických pojiv Krev Lymfa Tkáňový mok
- mozkomíšní TM, synoviální tekutina BS prokaryot – murein, pseudomurein

3 Složení krve buňky erytrocyty leukocyty granulocyty Neutrofilní
segmenty tyčky Eosinofilní Basofilní agranulocyty Lymfocyty T lymfocyty B lymfocyty Monocyt mezibuněčná hmota plazma (hematorkit, leukokrit) BS prokaryot – murein, pseudomurein

4 Počet leukocytů Homo sapiens sapiens
BS prokaryot – murein, pseudomurein

5 Počet leukocytů Mus musculus
BS prokaryot – murein, pseudomurein

6 Krevní diferenciál - metodika
Kit pro stanovené krevního diferenciálu (Lachema) Fixace (5 x 1s) Eosin Y (3 x 1s) Azur II (5 x 1s) Opláchnutí ve stabilizačním pufr Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky. Chybné vyhodnocení: tlustý roztěr, třes, sražená krev, mastné sklo

7 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.

8 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.

9 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.

10 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.

11 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.

12 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.

13 Vyhodnocení Opalinka žabí (Opalina ranarum Ehrb.) Obsahuje mnoho jader. Na povrchu má brvy. Žije v tlustém střevě skokana zeleného. Hromadinka švábí (Gregarina blattarum Sieb.) Známý cizopasník ve střevě švábů. Cysty jsou obaleny silným hlenovitým obalem a uprostřed jsou spory, které vycházejí na povrch osmi až deseti kanálky.


Stáhnout ppt "Trofická pojiva krevní diferenciál"

Podobné prezentace


Reklamy Google