Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Ing. Martin Vacek Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař Mleté maso Pokrmy Zdroj: Technologie v kostce Technologie 4 - Sedláčková
2
Obsah Druhy pokrmů ze smíšenin Příklady receptur
3
Salmis jsou masité kašoviny, připravované zpravidla z dušeného nebo pečeného masa, pernaté nebo srstnaté zvěřiny. Je to vlastně jemná kašovina z masa, popřípadě vnitřností předem dušených nebo pečených nebo z masa pouze narychlo opečeného, jemně umletého a prolisovaného. K vázání těchto salmis používáme náležitě silných, chuťově výrazných omáček. K salmis podáváme jako doplněk chlebové krutonky, topinky nebo toasty.
4
Salmis
5
Salpikon jsou vlastně jemná ragú z jakéhokoliv, zpravidla z několika druhů, masa. Pod pojmem salpikony (salpicony) rozumíme vždy jemná ragú jemnějších a vybraných druhů masa, zadělávaných, řádně vyvařenými a chuťově výraznými omáčkami, podávaná v mušlích (lasturách)
6
Salpikon
7
Ragů připravujeme jako samostatná jídla, teplé předkrmy i jako doplněk jídel. Připravovaná jsou obvykle z jednoho druhu masa s přísadou různých doplňků a vložek (např. žampióny, drůbeží játra, sterilovaný hrášek, lanýže, mozek, olivy, jedlé kaštany….) Ragú členíme dle velikosti krájených surovin na jemná a hrubá. Suroviny spojujeme hustými, chuťově výraznými omáčkami
8
Ragů
9
Receptury Jednodruhové Směsi 15001 Sekaný hovězí řízek na zelenině
15102 Telecí sekaný řízek na másle 15201 Smažený Soukenický sekaný řízek Směsi 15302 Sekaný řízek v těstíčku 15303 Sekaná pečeně 15306 Karbanátek smažený 15315 Luhačovický špaček z mletého masa
10
Videorecepty http://youtube.com/watch?v=WSiT3xQwXHo
11
Otázky Jaké části masa využíváme pro přípravu mletého?
Jaké jsou přísady? Jak ochucujeme mleté maso?
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.