Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Průmyslová výroba Z čeho je vyrobena učebnice, které suroviny potřebujeme, které obory průmyslu? Struktura průmyslu Průmysl se dělí na tři odvětví: 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Průmyslová výroba Z čeho je vyrobena učebnice, které suroviny potřebujeme, které obory průmyslu? Struktura průmyslu Průmysl se dělí na tři odvětví: 1."— Transkript prezentace:

1 Průmyslová výroba Z čeho je vyrobena učebnice, které suroviny potřebujeme, které obory průmyslu? Struktura průmyslu Průmysl se dělí na tři odvětví: 1. těžební a energetický 2. zpracovatelský 3. spotřební Obory těžebního a energetického průmyslu: těžba paliv, rud, nerostů, energetika. Obory zpracovatelského prům.: hutnictví, težké strojírenství, chemický a gumárenský, stavební hmoty. Obory spotřebního prům.: lehké strojírenství, spotřební chemický, potravinářský, dřevozpracující, oděvní, kožedělný, obuvnický, celulóza a papír, polygrafický, farmaceutický, sklářský, keramický…. Ve Znojmě?

2

3

4

5 Lokalizační faktory Podmínky, které mají vliv na vznik určitého prům. odvětví nebo podniku na daném území (zdroje surovin, lidské zdroje). Když dojde ke změně lokalizačního faktoru, může dané odvětví prům. i zaniknout.

6 Brownfields – najdi ve svém okolí a vyfoť. Pak popiš.
Průmyslové oblasti světa Nejvýznamnější průmyslové oblasti světa 1. Severovýchod USA - území mezi Velkými jezery a Atlantickým oceánem, Kalifornie 2. Západní Evropa - střed Anglie, Benelux, sev. Francie, Švýcarsko, sev. Itálie 3. Japonsko - ostrovy Honšú a Kjúšú, Jižní Korea, Taiwan, vých. Čína ? 2 1 1 3 ? ? ? ? ?

7

8 REFERÁTY 1. Těžební průmysl-Michal, Honza N. 2. Energetický průmysl-Patrik, Martin 3. Hutnický průmysl-Víťa, Richard 4. Strojírenský průmysl-Tomáš, Honza 5. Chemický a gumárenský průmysl, stavebních hmot-Petra 6. Textilní, kožedělný a obuvnický průmysl-Claudie 7. Dřevozpracující průmysl, výroba celulózy a papíru-Monika 8. Potravinářský průmysl-Tomáš J., Markéta 9. Další odvětví spotřebního průmyslu-Tomáš H.


Stáhnout ppt "Průmyslová výroba Z čeho je vyrobena učebnice, které suroviny potřebujeme, které obory průmyslu? Struktura průmyslu Průmysl se dělí na tři odvětví: 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google