Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “"— Transkript prezentace:

1 ZPĚVNÍKY PRO 6. - 9. ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “
ZVUK NAHRÁVKY DOPROVODU SPUSTÍTE KLEPNUTÍM NA IKONKU REPRODUKTORU.

2 Jestliže jsou někde v notovém zápisu slova textu dělena v rozporu se správným pravopisným rozdělováním slov na konci řádku, je to vždy provedeno záměrně ve prospěch zpěvu. U písniček, jejichž text ( nebo třeba i notový zápis ) je rozložen na dva a více snímků, musíte v režimu „ Prezentace “ na ikonku reproduktoru kliknout ihned po jejím objevení, aby bylo zajištěno včasné automatické obracení stránek. NEJLÉPE BUDE VYJÍT Z PŘEDCHOZÍHO SNÍMKU

3 Notový zápis písně ( 1. část ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

4 PROČ BYCHOM SE NETĚŠILI
C dur od c1 - 8 taktů 2/4 Proč bychom se netěšili, proč bychom se netěšili, když nám Pán Bůh zdraví dá, zdraví dá, když nám Pán Bůh zdraví dá, zdraví dá. Kdo z nás ví, zda pouť budoucí, kdo z nás ví, zda pouť budoucí, vesele tak uhlídá, uhlídá, vesele tak uhlídá, uhlídá. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem.

5 Notový zápis písně ( 1. sloka ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

6 SKOČ TAM, NATRHEJ Es dur od g1 - 4 takty 4/4
/: Skoč tam, natrhej za den pytel celý, skoč tam, natrhej za den celý žok. :/ Ref. /: Ó Johny, bavlny žok celý, ó Johny, za den natrhej. :/ /: Já a kamarád za den pytel celý, já a kamarád za den načešem. :/ Ref. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem.

7 1. list notového zápisu písně ( celá píseň je rozepsána na třech listech ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory. V režimu „ Prezentace “ musíte na ikonku reproduktoru kliknout ihned po jejím objevení, aby bylo zajištěno včasné automatické obracení stránek.

8 2. list notového zápisu písně

9 3. list notového zápisu písně

10 DO CHATTANOOGA CHOO CHOO
VLAK DO CHATTANOOGA CHOO CHOO G dur od h - 4 takty 4/4 Pardon me boy, is that the Chattanooga Choo Choo, track twenty nine? Boy, you can give me a shine. I can afford to board a Chattanooga Choo Choo, I´ve got my fare and just a trifle to spere. You leave the Pennsylvania station bout a quarter to four. Read a magazine and then you´r in Baltimore. Dinner in the diner nothing could be finer, than to have your ham´n´eggs in Carolina. When you hear the whistel blowin´ eight to the bar, then you know that Tennessee is not very far. Showell all the coal in, gotta keep it rollin´. Woo, woo, Chattanooga there you are. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem. V režimu „ Prezentace “ musíte na ikonku reproduktoru kliknout ihned po jejím objevení, aby bylo zajištěno včasné automatické obracení stránek.

11 There´s gonna be a certain party at the station.
Satin and lace, I used to call funny face. She´s gonna cry until I tell her that I´ll never roam, so Chattanooga Choo Choo won´t you choo choo me home.

12 Notový zápis písně s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

13

14 DAVID A GOLIÁŠ A dur od a - 4 takty 4/4 Lidi na lidi jsou jako saně,
člověk na člověka jako kat. Podívejte se na ně, musíte naříkat. Obr do pidimužíka mydlí, domnívaje se že vyhraje. Klidně seďme na židli, čtěme Bibli, tam to všechno je: Samuelova kniha nám povídá, jak na Žida přišla veliká bída, jak ti bídní Filištíni válku vést nebyli líní, až potkali Davida. David šel do války volky nevolky, z velké dálky nesl bratrům homolky. V pochodu se cvičil v hodu, dal si pro strýčka Příhodu tři šutry do tobolky. Hej, hej, kam se valej, vždyť jsou malej! Takhle Goliáš ho provokuje, David slušně salutuje. Když mu ale obr plivnul do očí, David se otočí, prakem zatočí. Když začínáš, no tak tu máš, byl jsi velkej, já měl kuráž. A jakej byl Goliáš. Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem.

15 konec prezentace ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK


Stáhnout ppt "ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “"

Podobné prezentace


Reklamy Google