Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Yggradsil Magdalena Ficová 1.k.. Co ten strom znamená V severské mytologii je to strom který je prorůst všemi devíti světy Strom popisuje 1.Pramen osudu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Yggradsil Magdalena Ficová 1.k.. Co ten strom znamená V severské mytologii je to strom který je prorůst všemi devíti světy Strom popisuje 1.Pramen osudu."— Transkript prezentace:

1 Yggradsil Magdalena Ficová 1.k.

2 Co ten strom znamená V severské mytologii je to strom který je prorůst všemi devíti světy Strom popisuje 1.Pramen osudu minulost,přítomnost,budoucnost 2.Pramen moudrosti 3.Pramen hlídaný zlým drakem

3 Strom?nebo ne na vrcholu stromu sedí orel Vidofrin(někdy se mu říká kohout)mezi jeho křídli sedí jestřáb Vedrfolnir jehož mocná křídla způsobují že nad světy duje vítr. jeho kořeny i větve okusují čtyři velcí jeleni a pod kořeny má čtyři velké hady.

4 Co na tom stromě vše je Na vrchu je kohout,a orel,kůru stromu a větve okusují čtyři velcí jeleni a pod kořeny se mu plazí čtyři velcí hadi. S tímto stromem je spjat i nejvyšší severský bůh Odin, u kmene tohoto stromu přivazuje svého koně protože žádný strom koně neudrží. Ze dřeva stromu byla pro boha vyrobena hůl.

5 Světy Asgard Helhein Jotunhein Ljosalfheim Midgard Muspellheim Niflheim Svartalfheim Vanaheim

6 Čtyři jeleni 1.Duneyrr 2.Durathor 3.Dvalin 4.Dainn

7 Proč bílý jelen? Možná vám vrtá hlavou proč jsem vybrala zrovna bílého jelena. Bílá barva je symbolem čistoty,jasnoty,a nevinnosti,perfekcionismu,i smrti. Perfekcionismus:je to touha být dokonalý,úplný jak po fyzické tak psychické stránce.

8

9 Čakry Podle mě jsou součástí tohoto stromu čakry. Jsou podle hinduismu souhrn našich emocí,tužeb,chování,je hlavních 7čaker. Pak ti co jsou mentálně výše tak objeví více čaker.

10 Druhy čaker Základní Nadledvinková Srdeční Vyjmenovali jsme si pouze tyto tři z důvodu? Pro naše psychické pohodlí je důležitá základní a srdeční,od základní čakry se nám odvíjí chování,a pak také od srdeční naše vztahy.

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Yggradsil Magdalena Ficová 1.k.. Co ten strom znamená V severské mytologii je to strom který je prorůst všemi devíti světy Strom popisuje 1.Pramen osudu."

Podobné prezentace


Reklamy Google