Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,"— Transkript prezentace:

1 Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_3C_11_Passive Voice_Present Téma: Anglická gramatika v 6. a 9. ročníku ZŠ

2 ANOTACE: 1) Materiál je určen pro žáky 2. stupně ZŠ. Dle úvodních vět a tabulek učitel objasní žákům tvorbu Passive Voice – present simple. Struktura věty. 2) Následuje procvičení vět - doplňování. Kontrola správnosti. 3) Písemné procvičení struktury vět, kontrola po odhalení listu. 4) Dialogy, konverzace ve dvojicích dle předlohy a obrázků. 5) Zařazení materiálu do úvodních hodin – Passive Voice – present simple.

3 PASSIVE VOICE active action passive visit the Louvre. The Louvre
činitel active skutek action trpný účastník děje passive Thousands of tourists visit the Louvre. Tisíce turistů navštěvuje Louvre. Louvre je navštěvován tisíce turisty. The Louvre is visited by thousands of people.

4 PASSIVE VOICE – present simple
Subject (podmět) Verb (přísudek) Object (předmět) be III. tvar slovesa I am informed by my boss. You/ We/ They are invited by a friend. He/ She/ It is filmed by a camera man. Subject (podmět) Verb (přísudek) Object (předmět) be III. tvar slovesa I am not informed by my boss. You/ We/ They aren’t invited by a friend. He/ She/ It isn’t filmed by a camera man.

5 PASSIVE VOICE – present simple/question
tázací zájmeno Verb (přísudek) be Subject (podmět) III. tvar slovesa Object (předmět) (What Where) Am I informed by my boss? (When Why) Are you/ we/ they invited by a friend? (How ......) Is he/ she/ it driven by you? krátká odpověď Yes, I am. No, I’m not. Yes, you/ we/ they are. No, you/ we/ they aren’t. Yes, he/ she/ it is. No, he/ she/ it isn’t.

6 PASSIVE VOICE – present simple
Translate: Automobily Škoda jsou vyráběny v České republice.  Škoda cars ______ ________ in the Czech Republic.  Naše softwarové produkty jsou doručovány do mnoha škol.  Our software products ______ __________________ to a lot of schools.  V této kanceláři je používáno hodně počítačů.  A lot of computers ______ ________ in this office.  Tato kniha je čtena v mnoha zemích.  This book ____ ________ in a lot of countries.  Mnoho rýže je vypěstováno v Číně.  A lot of rice ____ ________________ in China.  Tento časopis je tištěn v Británii.  This magazine ____ ______________ in Britain.  Všechno v tvém autě je opraveno.  Everything ____ ________________ in your car.  Projekt je dokončen včas.  The project ____ ________________ in time.  Tento obraz je nakreslen ve Washingtonu.  This picture ____ __________ in Washington. 

7 PASSIVE VOICE – present simple/ question
Translate: Kolik hamburgerů je prodáváno v restauracích Mc Donalds?  ______ ________ ____________________ ______ ________ in McDonalds restaurants?  Kdy je tento časopis tištěn?  ________ ____ ________ ________________ ______________?  Kde je tento nábytek vyráběn?  __________ ____ ________ __________________ ________?  Jsou tyto noviny rozesílány mnoha lidem?  ______ __________ ____________________ ________ to a lot of people?  Kde jsou tyto šaty vyprány?  __________ ______ __________ ______________ ____________?  Je v tomto letadle něco poškozeno?  ____ ________________ ______________ in this plane?  Kde je tato rýže vypěstována?  __________ ____ ________ ________ ________________?  Kolik automobilů denně je ukradeno v Praze?  ______ ________ ________ a day ______ ____________ in Prague? 

8 PASSIVE VOICE – present simple/ negative
Translate: Projekt není dokončen včas.  The project __________ ________________ in time.  Nejlepší whisky se nevyrábí v Itálii.  The best whisky ____ ______ ________________ in Italy.  Tyto fotografie nejsou pořízeny v Německu.  These photographs ______ ______ __________ in Germany.  Tyto košile nejsou zakoupeny ve Španělsku.  These shirts ______ ______ ____________ in Spain.  Všechny dveře v této místnosti nejsou uzavřeny.  All the doors ____________ ____________ in this room.  Největší budovy nejsou postaveny ve Washingtonu.  The biggest buildings ______ ______ __________ in Washington.  Tato kniha není čtena v mnoha zemích.  This book __________ ________ in a lot of countries.  Ve tvém autě není vše opraveno.  Everything __________ ________________ in your car. 

9 PASSIVE VOICE – present simple
Correct: Automobily Škoda jsou vyráběny v České republice.  Škoda cars are made in the Czech Republic.  Naše softwarové produkty jsou doručovány do mnoha škol.  Our software products are delivered to a lot of schools.  V této kanceláři je používáno hodně počítačů.  A lot of computers are used in this office.  Tato kniha je čtena v mnoha zemích.  This book is read in a lot of countries.  Mnoho rýže je vypěstováno v Číně.  A lot of rice is produced in China.  Tento časopis je tištěn v Británii.  This magazine is printed in Britain.  Všechno v tvém autě je opraveno.  Everything is repaired in your car.  Projekt je dokončen včas.  The project is finished in time.  Tento obraz je nakreslen ve Washingtonu.  This picture is drawn in Washington. 

10 PASSIVE VOICE – present simple
Correct: Kolik hamburgerů je prodáváno v restauracích Mc Donalds?  How many hamburgers are sold in McDonalds restaurants?  Kdy je tento časopis tištěn?  When is this magazine printed?  Kde je tento nábytek vyráběn?  Where is this furniture made?  Jsou tyto noviny rozesílány mnoha lidem?  Are these newspapers sent to a lot of people?  Kde jsou tyto šaty vyprány?  Where are these clothes washed?  Je v tomto letadle něco poškozeno?  Is anything damaged in this plane?  Kde je tato rýže vypěstována?  Where is this rice produced?  Kolik automobilů denně je ukradeno v Praze?  How many cars a day are stolen in Prague? 

11 PASSIVE VOICE – present simple/ negative
Correct: Projekt není dokončen včas.  The project isn't finished in time.  Nejlepší whisky se nevyrábí v Itálii.  The best whisky is not produced in Italy.  Tyto fotografie nejsou pořízeny v Německu.  These photographs are not taken in Germany.  Tyto košile nejsou zakoupeny ve Španělsku.  These shirts are not bought in Spain.  Všechny dveře v této místnosti nejsou uzavřeny.  All the doors aren't closed in this room.  Největší budovy nejsou postaveny ve Washingtonu.  The biggest buildings are not built in Washington.  Tato kniha není čtena v mnoha zemích.  This book isn't read in a lot of countries.  Ve tvém autě není vše opraveno.  Everything isn't repaired in your car. 

12 CITACE: Project English 3, Oxford, Tom Hutchinson, Grammar summary
Project English 3, Oxford, Tom Hutchinson, Grammar summary Angličtina, Školní kurz gramatiky, Maria Birkenmajer, E. Maňko, Infoa 2008 The Good Grammar Book, Michael Swan, Catherine Walter, Oxford University Press Essential Grammar in Use, Raymond Murphy, Cambridge University Press Spark, Virginia Evans_Jenny Dooley, Teacher´s book, Express Publishing Let´s study Grammar, Krajewska Milada, Infoa Terasoft, TC Angličtina 4, 5, PC program 2003


Stáhnout ppt "Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,"

Podobné prezentace


Reklamy Google