Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 1 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z hovězího masa Téma: Hovězí maso 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s možnostmi dělení hovězího masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.

2 Hovězí maso 1.

3 Hovězí maso vysoká výživná hodnota stravitelnost závislá na úpravě
vhodné pro dětskou i dietní výživu

4 Dělení hovězího masa přední kližka krk bok hrudí podplečí husička
žebra

5 Dělení hovězího masa zadní plec roštěnec svíčková kýta

6 Pracovní list Co patří mezi hovězí maso zadní a co je označováno jako přední? krk žebro vysoké svíčková žebro nízké roštěnec vysoký žebro holé roštěnec nízký kýta plec husička podplečí kližka hrudí

7 Správné řešení Hovězí maso zadní – svíčková, roštěnec,
plec / bez kližky a husičky/, kýta Hovězí maso přední – hrudí, žebra, podplečí, krk, kližky, bok

8 Pracovní list Označte jednotlivé části masa:

9 Správné řešení VYSOKÝ ROŠTĚNEC PÉRO - PODPLEČÍ SVÍČKOVÁ NÍZKÝ ROŠTĚNEC
KÝTA OHÁŃKA KRK, PODKRČÍ PLEC PUPEK HRUDÍ ZADNÍ ŽEBRO ŽEBRO VYSOKÉ

10 Zdroje LITERATURA: INTERNET:
Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN INTERNET: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google