Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 1 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z hovězího masa Téma: Hovězí maso 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s možnostmi dělení hovězího masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
2
Hovězí maso 1.
3
Hovězí maso vysoká výživná hodnota stravitelnost závislá na úpravě
vhodné pro dětskou i dietní výživu
4
Dělení hovězího masa přední kližka krk bok hrudí podplečí husička
žebra
5
Dělení hovězího masa zadní plec roštěnec svíčková kýta
6
Pracovní list Co patří mezi hovězí maso zadní a co je označováno jako přední? krk žebro vysoké svíčková žebro nízké roštěnec vysoký žebro holé roštěnec nízký kýta plec husička podplečí kližka hrudí
7
Správné řešení Hovězí maso zadní – svíčková, roštěnec,
plec / bez kližky a husičky/, kýta Hovězí maso přední – hrudí, žebra, podplečí, krk, kližky, bok
8
Pracovní list Označte jednotlivé části masa:
9
Správné řešení VYSOKÝ ROŠTĚNEC PÉRO - PODPLEČÍ SVÍČKOVÁ NÍZKÝ ROŠTĚNEC
KÝTA OHÁŃKA KRK, PODKRČÍ PLEC PUPEK HRUDÍ ZADNÍ ŽEBRO ŽEBRO VYSOKÉ
10
Zdroje LITERATURA: INTERNET:
Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN INTERNET: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.