Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROJEKT KNIHA Ateliér VDN DIFA JAMU v Brně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROJEKT KNIHA Ateliér VDN DIFA JAMU v Brně."— Transkript prezentace:

1 PROJEKT KNIHA Ateliér VDN DIFA JAMU v Brně

2 PROJEKT „KNIHA“ vznikl v ateliéru Výchovné dramatiky pro Neslyšících na DIFA JAMU v Brně primárně jako motivační program ke čtení s porozuměním u neslyšících dětí vychází z dlouhodobé zkušenosti, že je zásadní budovat a upevňovat vztah neslyšících dětí ke knihám od útlého dětství je realizován jako motivační představení, kde stěžejním scénografickým artefaktem je výtvarně zpracovaná kniha, která je pak využita v divadelní akci divadelní a výtvarné prvky činí knihu vizuálně přitažlivou Pomocí divadelní situace se obsahový problém lépe vysvětlí. Prožití situace vede k pochopení a porozumění. Příběh je zpracován tak, aby u dětí docházelo k upevňování a rozšiřování slovní zásoby. Nejdůležitější je však rozehrání situací, to vede k pochopení kontextů, které neslyšícím dětem v psaném textu většinou chybí..

3 Ateliér VDN (pedagogové – prof. Zoja Mikotová, PhDr
Ateliér VDN (pedagogové – prof. Zoja Mikotová, PhDr. Veronika Broulíková, Mgr. Radka Kulichová MgA. Adéla Kratochvílová, tlumočník do znakového jazyka Mgr. Daniela Tesaříková, spolupracující Mgr. Marie Jirásková a studenti) v projektu „Kniha“ systematicky zpracovává nové podněty přímo z pedagogické praxe. Projekt „Kniha“ je realizován především ve školách pro sluchově postižené děti a mládež, ale zájem o takto zpracovaný literární příběh již přesáhl danou cílovou skupinu a uplatňuje se i v jiném kontextu a v jiném prostředí.

4 Konkrétní výstupy MŠ a ZŠ pro sluchově postižené děti a mládež v České republice a na Slovensku Pohádky pro všechny - realizováno pro mentálně postižené děti, Brno - pro děti z přistěhovaleckých táborů, Brno Festival Mezi ploty - Praha-Bohnice, Brno-Černovice Všichni za jeden provázek(cyklus pohádek pro děti) - Husa na provázku, Brno Noc kejklířů - plenérová představení jako součást noci otevřených dveří ve všech brněnských divadlech – Zelný trh, Brno Muzejní noc - představení jako součást noci otevřených dveří ve všech muzeích města Brna, Palác šlechtičen, Brno Projekt „Kniha“ ve veřejných knihovnách -Mahenova knihovna Brno, Knihovna Havlíčkův Brod. Projekt „Kniha“ v organizacích pro sluchově postižené, Česká republika, Rakousko, Švédsko


Stáhnout ppt "PROJEKT KNIHA Ateliér VDN DIFA JAMU v Brně."

Podobné prezentace


Reklamy Google