Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odpověz na otázky v pracovním listu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odpověz na otázky v pracovním listu:"— Transkript prezentace:

1

2 Odpověz na otázky v pracovním listu:
1. V jakém prostředí žijí žahavci? 2. Co je jejich společným znakem? 3. Čím se přichycuje nezmar k podkladu? 4. Jak se nazývá jeho trávící dutina? 5. Jaký typ nervové soustavy má nezmar? 6. Co je to regenerace? 7. Co je to hermafrodit (česky)? 8. Kde žijí koráli? 9. Co tvoří koráli? 10. Z čeho staví koráli svou kostru? 11. Co mají medúzy společného s nezmarem? 12. Kteří žahavci vypadají jako krásné květy?

3 ŘEŠENÍ: 1. V jakém prostředí žijí žahavci? V SLADKÉ I SLANÉ VODĚ
2. Co je jejich společným znakem? ŽAHAVÉ BUŇKY 3. Čím se přichycuje nezmar k podkladu? NOŽNÍM TERČEM 4. Jak se nazývá jeho trávící dutina? LÁČKA 5. Jaký typ nervové soustavy má nezmar? ROZPTÝLENOU 6. Co je to regenerace? OBNOVA TĚLA 7. Co je to hermafrodit (česky)? OBOJETNÍK 8. Kde žijí koráli? V TEPLÝCH MOŘÍCH 9. Co tvoří koráli ve svých tělech? VÁPENATÉ KOSTRY 10. Z čeho staví koráli svou kostru? Z UHLIČITANU VÁPENATÉHO 11. Co mají medúzy společného s nezmarem? STAVBU TĚLA A ŽAHAVÉ BUŇKY 12. Kteří žahavci vypadají jako krásné květy? SASANKY

4 koráli tvoří v moři (bez čárky)…….. zástupce žahavců vlastnost kostry
Do pracovního listu doplň doplňovačku /na tabuli žáci mohou použít program ActivInspire/ vápenatá…….korálů výrobky z korálů sasanka má barevná……… žahavé………… jedinci korálů koráli tvoří v moři (bez čárky)…….. zástupce žahavců vlastnost kostry Tajenka: Vzájemně výhodné soužití je ………………….

5 ŘEŠENÍ Tajenka: Vzájemně výhodné soužití je SYMBIÓZA.
vápenatá…….korálů K O S T R A výrobky z korálů Š P E Y sasanka má barevná……… M N žahavé………… B U Ň jedinci korálů L I koráli tvoří v moři (s čárkou)…….. Ó V zástupce žahavců Z vlastnost kostry Á Tajenka: Vzájemně výhodné soužití je SYMBIÓZA.

6 nervová soustava nezmara je………. trávící dutina nezmara
Zopakuj si vědomosti o nezmarovi v doplňovačce, vyplňuj do pracovního listu. /žáci mohou použít program ActivInspire/ způsob rozmnožování nezmara soustava nezmara nervová soustava nezmara je………. obojetník trávící dutina nezmara obnova těla Tajenka: sladkovodní žahavec je……….

7 nervová soustava nezmara je………. trávící dutina nezmara
ŘEŠENÍ způsob rozmnožování nezmara P U Č E N Í soustava nezmara R V O Á nervová soustava nezmara je………. Z T Ý L obojetník H M A F D I trávící dutina nezmara K obnova těla G C Tajenka: Sladkovodní žahavec je NEZMAR

8 ZDROJE učebnice: ČABRADOVÁ, Věra. Přírodopis pro 6. ročník základní školy a primu víceletého gymnázia. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2003, 120 s. ISBN X.


Stáhnout ppt "Odpověz na otázky v pracovním listu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google