Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prostorová orientace, počítání

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prostorová orientace, počítání"— Transkript prezentace:

1 Prostorová orientace, počítání
Doprava - letadla Prostorová orientace, počítání

2 Označ dopravní prostředky, které létají tiše.
?

3 Označ letadla, která se umějí vznést kolmo.
?

4 Označ letadla, která jsou vojenská.
?

5 Které letadlo přepraví nejvíc pasažérů?

6 Které letadlo přistává na vodě?

7 Které letadlo létá nejrychleji?

8 Kterých letadel je víc - s jednou vrtulí nebo se dvěma?
1 2

9 Které letadlo prolétlo nejvýš?

10 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Použitý zdroj obrázků Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC

11 Metodický postup Na jednotlivých snímcích děti zodpovídají otázky na téma létající dopravní prostředky. Procvičí si tak postřeh, fantazii, logiku a počítání. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímky č. 2-4 – Děti pomocí nástroje prezentace „pero“ označí dopravní prostředky dle otázky na snímku. Správnost odpovědi zkontrolují dotykem na otazník. Snímky č. 5-7 – špatná odpověď se po dotyku zahoupe, správná problikne a jako jediná na snímku zůstane. Snímek č. 8 – Dvouvrtulové dopravní prostředky doletí po dotyku na „2“ doprava; jednovrtulová odletí doprava po dotyku na „1“ Snímek č. 9 – po dotyku na tlačítko „play“ postupně proletí 4 letouny. Při dotyku na špatná tlačítka (u spodní hrany obrazovky) tato zesvětlají. Správné (dron) problikne. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast – Dítě a jeho psychika (psychologická) Vzdělávací podoblast – Poznávací schopnosti - Základní matematické, číselné a početná pojmy a operace Dosažené konkretizované výstupy – chápat jednoduché souvislosti; nacházet znaky odlišné i stejné; porovnat dle společných či rozdílných znaků; zobecňovat Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Prostorová orientace, počítání"

Podobné prezentace


Reklamy Google