Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Osmisměrka č. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Kříž. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Osmisměrka č. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Kříž. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Osmisměrka č. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Kříž. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Osmisměrka Osmisměrka, španělská slovíčka. Pozor, jedno písmeno může být použito současně ve více slovech!

3

4 TENER COMER LEER HACER PEDIR ESTUDIAR OÍR TRABAJAR REZAR SER ESTAR DAR NADAR ESCRIBIR

5

6 PINTAR LIMPIAR VIAJAR COMPRAR VER MOSTRAR VIVIR OÍR PAGAR PARAR AÑADIR AMAR SEGUIR MINAR

7 Slož větu Z co největšího počtu slovíček z první osmisměrky vytvoř co nejnápaditější větu. TENER, COMER, LEER, HACER, PEDIR, ESTUDIAR, OÍR, TRABAJAR, REZAR, SER, ESTAR, DAR, NADAR, ESCRIBIR

8 Vyčasuj slovesa TENER, COMER, LEER, HACER, PEDIR, ESTUDIAR, OÍR, TRABAJAR, REZAR, SER, ESTAR, DAR, NADAR, ESCRIBIR

9 Předveď činnost Vyber si jedno slovo a předveď ho, ostatní budou hádat. PINTAR, LIMPIAR, VIAJAR, COMPRAR, VER, MOSTRAR, VIVIR, OÍR, PAGAR, PARAR, AÑADIR, AMAR, SEGUIR, MINAR

10 Zdroje Tento DUM je kompletně autorským dílem a nepoužívá ani necituje žádné externí zdroje. Při jeho vypracování byl občas použit jen česko-španělský a španělsko-český slovník.


Stáhnout ppt "Osmisměrka č. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Kříž. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google