Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI."— Transkript prezentace:

1 SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI

2

3

4

5

6

7 Použité odkazy VLASTNÍ ILUSTRACE

8 Metodický pokyn Poznávací schopnosti
Popis Děti se snaží najít podobu mezi souhvězdím a obrázkem Očekávání a cíle Seznámení se s názvy některých souhvězdí, rozvoj představivosti, fantazie Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Encyklopedie Vesmír Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti mají na snímku hvězdnou oblohu, tučné hvězdy představují souhvězdí. Děti pátrají po tom, co by mohlo asi znázorňovat. Po kliknutí se jim hvězdičky spojí do správného tvaru souhvězdí a opět řešíme, co by mohlo připomínat. Nakonec kliknutím prozradíme správný obrázek, který se zobrazí v pravém rámečku. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Jednotlivé obrázky jsou zalaminované,děti s nimi pracují na mgt. tabulce Práce s encyklopedií : umět v ní vyhledat potřebné informace Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Prvky polytechnické výchovy
Vnímat, že je zajímavé dozvídat se nové věci Rozlišování obrázkových znaků Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Rozvoj pozornosti, soustředěnosti, paměti Rozšiřovat slovní zásobu o nové výrazy Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI."

Podobné prezentace


Reklamy Google