Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÁ REPUBLIKA - KRAJE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÁ REPUBLIKA - KRAJE"— Transkript prezentace:

1 ČESKÁ REPUBLIKA - KRAJE
KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY A JEJICH ZAJÍMAVOSTI

2

3 PŘESKOK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

4 LIBERECKÝ Č

5 ÚSTECKÝ E

6 KRÁLOVÉHRADECKÝ S

7 STŘEDOČESKÝ K

8 PRAHA Á

9 PARDUBICKÝ R

10 KARLOVARSKÝ 7 E

11 PLZEŇSKÝ P

12 JIHOČESKÝ U

13 VYSOČINA B

14 JIHOMORAVSKÝ L

15 OLOMOUCKÝ I

16 MORAVSKOSLEZSKÝ K

17 ZLÍNSKÝ A

18 Č E S K Á R E P U B L I K A

19 Použité odkazy Vlastní ilustrace, fotky Pixabay.com

20 Metodický pokyn Integrovaný blok: Já, ty, my a bezpečnost
Popis Děti se seznamují s kraji České republiky a jejími typickými znaky Očekávání a cíle Získání vědomostí o rozdělení České republiky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

21 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

22 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímku č. 2 si prezentujeme rozdělení České republiky /pouze výklad/ Od snímku č. 3 rozebíráme jednotlivé kraje podrobněji. Kliknutím na kyblík a číslo v něm se nám otevře kraj se stejnou barvou. Děti určují znázorněnou barvu a animačním efektem se stejná barva zobrazuje v rámečku u barevného kyblíku/zpoždění 2 vteřiny/. Dalším krokem je určení tradičních prvků daného kraje/ řemesla, stavby, prostředí…/. Zpětná vazba k tomuto se zobrazí kliknutím na číslo v daném kraji. V rámečcích nad kyblíky se znázorňuje název naší republiky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

23 Práce s didaktickou Jednotlivé obrázky jsou pro děti vytištěny a zalaminovány. Za pomoci magnetické tabulky můžeme s dětmi ověřovat získané znalosti, kdy zobrazením daného kraje samy dohledávají mezi obrázky typické znaky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

24 Prvky polytechnické výchovy
- práce s moderními technologiemi Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

25 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ČESKÁ REPUBLIKA - KRAJE"

Podobné prezentace


Reklamy Google