Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Karel Čapek Vražedný útok. Karel Čapek Vražedný útok.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Karel Čapek Vražedný útok. Karel Čapek Vražedný útok."— Transkript prezentace:

1

2 Karel Čapek Vražedný útok

3 „Pan rada Tomsa si toho večera zrovna lebedil se sluchátky na uších a s libým úsměvem poslouchal, jak mu rádio pěkně hraje Dvořákovy tance — to přece je muzika, říkal si spokojeně — když to najednou venku dvakrát zatřesklo a z okna nad jeho hlavou se s řinkotem sypalo sklo; pan Tomsa totiž seděl v přízemním pokoji. Tu tedy udělal, co by asi udělal každý z nás: nejdřív okamžik čekal, co bude dál, pak si sundal sluchátka a skoro přísně zkoumal, co to bylo, a teprve potom se lekl; neboť viděl, že mu někdo na dvou místech prostřelil okno, u kterého seděl; tamhle naproti ve dveřích je odštípnutá tříska a pod ní vězí kulka.“

4 Vymyslete, jak bude příběh pokračovat dál. Jaká bude zápletka
Vymyslete, jak bude příběh pokračovat dál. Jaká bude zápletka? Poslechněte si prví část povídky Karla Čapka „Vražedný útok“: do 6:37

5 Co jste při poslechu povídky „viděli, slyšeli, cítili“
Co jste při poslechu povídky „viděli, slyšeli, cítili“? Jaký bude pan Tomsa člověk? Podle čeho tak soudíte? Kdo by ho asi mohl nenávidět?

6 6:37 – 15:14 Změnil se nějak váš pohled na hlavního hrdinu? Co znamená „němé rádio, němá noc, němé hodiny noci“? Jaké pocity to ve vás vyvolává? Jak příběh skončí?

7 15:14 – do konce Co se stalo s hlavním hrdinou? Došlo k nějaké metamorfóze? Popište jinou situaci, ve které člověk může přehodnotit dosavadní život:

8 Zdroj: http://www. rozhlas


Stáhnout ppt "Karel Čapek Vražedný útok. Karel Čapek Vražedný útok."

Podobné prezentace


Reklamy Google