Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svět hudby Hudební nástroje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svět hudby Hudební nástroje."— Transkript prezentace:

1 Svět hudby Hudební nástroje

2 Jak lze poslouchat hudbu ?
Z NAHRÁVKY ŽIVĚ

3 Co jsou nosiče hudby?

4 SLUCHÁTKA MIKROFON K čemu co je? METRONOM NOTY

5 Vyber strunné nástroje…

6 Vyber žesťové nástroje…

7 Vyber bicí nástroje…

8 Použité zdroje obrázků

9 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (HUDEBNÍ NÁSTROJE) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Metodický postup Jak lze poslouchat hudbu ( živá hudba, média, elektronika). Označením zjistíme hudbu živě či nahrávka. Co je nosičem hudby? Při správném označení se správný předmět otáčí, zakývá. K čemu slouží dané předměty. Po označení se objeví název. Při výběru strunných, žesťových a bicích nástrojů správným označením se obrázek nástroje otočí a zazní potlesk. V opačném případě obrázek hudebního nástroje zmizí. Co bude dítě po použití materiálu znát – názvy hudebních nástrojů, děti poznávají hudební nástroje podle vzhledu, obrázku, zvuků, kde mohou děti hudbu slyšet. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Jak lze poslouchat hudbu (živá hudba, média, elektronika). Označením zjistíme hudbu živě či nahrávka. Co je nosičem hudby? Při správném označení se správný předmět otáčí, zakývá. K čemu slouží dané předměty. Po označení se objeví název. Při výběru strunných, žesťových a bicích nástrojů správným označením se obrázek nástroje otočí a zazní potlesk. V opačném případě obrázek hudebního nástroje zmizí. Označením správných obrázků se vám obrázek otáčí, kývá, slyšíte potlesk. Nespávný obrázek mizí. Ověřujete si, seznamujete se s názvy daných předmětů ze světa hudby. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je znázornit proces vyjádřený na jednotlivých tabulkách. Děti mají za úkol seřadit tabulky ve správném pořadí. Na magnetickou tabulku č. 1 vyber z kartiček začáteční písmeno daného hudebního nástroje… Na magnetickou tabulku č. 2 rozděl hudební nástroje na dechové, klávesové a smyčcové … Na magnetickou tabulku č. 3 hudebníci bez nástrojů – dohledej správné hudební nástroje… Na magnetickou tabulku č. 4 tvoříme hudební nástroje … Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Prvky polytechnické výchovy
Název VZDĚLÁVACÍ OBLASTI Název VZDĚLÁVACÍ PODOBLASTI Dosažené konkretizované výstupy – prvky polytechnické výchovy a vzdělávání Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Svět hudby Hudební nástroje."

Podobné prezentace


Reklamy Google