Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2
KONDENZOVANÉ /ZAHUŠTĚNÉ/ MLÉČNÉ VÝROBKY
3
VÝROBA odpařováním pasterizovaného mléka ve vakuových odparkách při teplotě 53 až 55 ºC na jednu třetinu původního objemu a ochlazení pak se chuťově upravují
4
ROZDĚLENÍ A DRUHY V PRODEJI
KONDENZOVANÁ NESLAZENÁ MLÉKA: TATRA KONDENZOVANÁ SLAZENÁ MLÉKA: SALKO PIKNIK KONDENZOVANÁ SLAZENÁ SMETANA: JESENKA KONDENZOVANÉ SLAZENÉ KAKAO: PIKAO
5
OBALY TUBY PLECHOVKY TETRA PACK PVC
6
VADY BOMBÁŽ U PLECHOVEK
TUBY POMAČKANÉ, DOLNÍ STRANA ROZTOČENÁ, VYTEKLÉ PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA ZÁMĚNA DRUHU ŽLUKLÉ ŘÍDKÁ KONZISTENCE
7
SKLADOVÁNÍ V SUCHU, CHLADU (POZOR NA VLHKOST U PLECHOVEK – KOROZE)
V DOBŘE VĚTRATELNÉM SKLADU SLEDUJEME ZÁRUČNÍ LHŮTY DODRŽUJEME OBMĚNU ZÁSOB V ČISTOTĚ STÁLE NA STEJNÉM MÍSTĚ VE SKLADU
8
OPAKOVÁNÍ: Jaké znáte druhy kondenzovaných mlék, které se prodávají v obchodě? Jak správně skladujeme kondenzovaná mléka? Jakou přejímku provádíme, když chceme zjistit zda výrobky nejsou vadné? V jakých obalech se prodávají kondenzovaná mléka? Jaké vady se mohou vyskytnout u přejímky zboží?
9
ZDROJE Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997
10
KONEC
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.