Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/"— Transkript prezentace:

1 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1689
Název: VY_12_INOVACE_021_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Šablona: I/2 Název školy: Základní škola Panenský Týnec Panenský Týnec 166 Téma: Island Ročník: 5. Autor: Petra Brethová Datum:

2 Klíčová slova: Island Reykjavík rybolov Anotace: Žák se seznámí se státem Island. Zjistí jak vypadá jeho vlajka, čím je Islandská republika významná.

3 Island Oficiální název: Island Hlavní město: Reykjavík
Rozloha:  km² Počet obyvatel:  Oficiální jazyk: islandština, znakový jazyk Státní zřízení: parlamentní republika Hlavní náboženství:  protestantské Měna: islandská koruna(ISK)

4 Island: Je ostrovní země ležící v blízkosti polárního kruhu. Poměrně častá je zde sopečná činnost a zemětřesení. Energie z nitra země se využívá pro vytápění domů a skleníků. Na Islandu se nalézají rozsáhlé ledovce. Povrch je bezlesý. Přilehlý oceán je bohatý na ryby. Většina obyvatel se věnuje rybolovu.

5 Island mapa:

6 Island vlajka:

7 Reykjavík

8 Island gejzír:

9 Otázky a úkoly: 1. Jakým jazykem se mluví na Islandu?
2. Najděte pomocí internetu zajímavosti o Islandu- zpracujte je do referátu. 3. Čím je Island známý? 4. Z čeho vytápějí domy a skleníky?

10 Použité zdroje: http://noel.feld.cvut.cz/~horcik/island/


Stáhnout ppt "Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google