Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – zařízení pro tepelné zpracování
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hlavní kuchyně – zařízení pro tepelné zařízení Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením pro tepelné zpracování pokrmů v hlavní kuchyni Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Sporáky, smažící pánve, kotle, konvektomaty, ponorné smažiče, ohřívací stoličky Datum
2
Zařízení na tepelné zpracování
Hlavní kuchyně Zařízení na tepelné zpracování
3
Tepelná zpracování V hlavní kuchyni se připravují pokrmy vyžadující tepelné zpracování Polévky Omáčky Různé úpravy masa Různé druhy příloh
4
Tepelná zařízení - sporáky
elektrické plynové
5
Smažící pánve
6
Kotle
7
Pečící trouby
8
Konvektomaty
9
Ponorné smažiče
10
Ohřívací stoličky
11
Sestavení zařízení Zařízení pro tepelné zpracování pokrmů sestavujeme v hlavní kuchyni do bloků nebo do linky Podle velikosti kuchyně je lze umístit paralelně – kuchaři pracují zády k sobě, nebo rovnoběžně – kuchaři pracují čelem k sobě
12
Opakování Vyjmenuj nejčastěji používané zařízení kuchyní určené pro tepelnou přípravu pokrmů
13
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.