Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor"— Transkript prezentace:

1 Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – zařízení pro tepelné zpracování
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hlavní kuchyně – zařízení pro tepelné zařízení Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením pro tepelné zpracování pokrmů v hlavní kuchyni Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Sporáky, smažící pánve, kotle, konvektomaty, ponorné smažiče, ohřívací stoličky Datum

2 Zařízení na tepelné zpracování
Hlavní kuchyně Zařízení na tepelné zpracování

3 Tepelná zpracování V hlavní kuchyni se připravují pokrmy vyžadující tepelné zpracování Polévky Omáčky Různé úpravy masa Různé druhy příloh

4 Tepelná zařízení - sporáky
elektrické plynové

5 Smažící pánve

6 Kotle

7 Pečící trouby

8 Konvektomaty

9 Ponorné smažiče

10 Ohřívací stoličky

11 Sestavení zařízení Zařízení pro tepelné zpracování pokrmů sestavujeme v hlavní kuchyni do bloků nebo do linky Podle velikosti kuchyně je lze umístit paralelně – kuchaři pracují zády k sobě, nebo rovnoběžně – kuchaři pracují čelem k sobě

12 Opakování Vyjmenuj nejčastěji používané zařízení kuchyní určené pro tepelnou přípravu pokrmů

13 Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá


Stáhnout ppt "Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor"

Podobné prezentace


Reklamy Google