Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konference Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí FSS MU Brno, 21. dubna 2016 Kontím, fáráš, lovíme: Dumpster diving a symbolické.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konference Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí FSS MU Brno, 21. dubna 2016 Kontím, fáráš, lovíme: Dumpster diving a symbolické."— Transkript prezentace:

1 Konference Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí
FSS MU Brno, 21. dubna 2016 Kontím, fáráš, lovíme: Dumpster diving a symbolické hranice mezi čistým a nečistým ISS FSV UK Marie Plojharová Glopolis, o.p.s., Zachraň jídlo, o.s.

2 S čím se chci podělit Proč vlastně dumpster diving
Skrze koho poznat dumpster diving Jak dumpster diving vlastně zkoumat Co vlastně na dumpster divingu zkoumat Zjištění Diskuse a relevance s kategorizací jedlého v obchodním kontextu

3 Proč

4 Proč

5 Proč 1/3

6 Proč

7 Jsme jinak součástí většinové společnosti.
Proč Jsme jinak součástí většinové společnosti.

8 Freegan Pseuďák Konzument

9 Jak vlastně zkoumat? DD zaměřený na potraviny Téma Problém Otázky
– strategie vymezování se vůči plýtvání jídlem Jak lidé, kteří jsou jinak součástí většinové společnosti, pracují s tím, že se stravují způsobem typickým pro lidi žijící na ulici Téma Problém Otázky Východiska Michèle Lamont Erving Goffman Mary Douglas čistota nebezpečí Přístup Kvalitativní Opora: kvantitativní Etnografické postupy Hloubkové rozhovory Zúčastněná pozorování

10 Co vlastně zkoumat?

11 Proč to ty lidi dělaj?!

12 Dyť je to nechutný!

13 87/100 Jídlo z kontejnerů za supermarkety vyjímají a jedí lidé chudí, nezaměstnaní a bez domova. (CVVM SOÚ AV ČR)

14 87/100 85/100 Jídlo z kontejnerů za supermarkety vyjímají a jedí lidé chudí, nezaměstnaní a bez domova. (CVVM SOÚ AV ČR) Vybírat a jíst jídlo z kontejneru je společensky nepřijatelné. (CVVM SOÚ AV ČR)

15 Kontit je stigma. 87/100 85/100 Jídlo z kontejnerů za supermarkety vyjímají a jedí lidé chudí, nezaměstnaní a bez domova. (CVVM SOÚ AV ČR) Vybírat a jíst jídlo z kontejneru je společensky nepřijatelné. (CVVM SOÚ AV ČR)

16 Výzkum a zjištění

17 Obchod?

18 Obchod?

19 Obchod?

20 Obchod?

21 Děkuji za pozornost. Marie Plojharová

22

23


Stáhnout ppt "Konference Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí FSS MU Brno, 21. dubna 2016 Kontím, fáráš, lovíme: Dumpster diving a symbolické."

Podobné prezentace


Reklamy Google