Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
VY_32_INOVACE_15-1-07-Výrobky Modelované brambory
Šlehané hmoty VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky
2
Anotace PowerPoint je zaměřen na téma výrobky Lehkých šlehaných hmot – výrobní postup MODELOVANÉ BRAMBORY. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář. Může se použít jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.
3
MODELOVANÉ BRAMBORY charakteristika
trvanlivost tři dny tvar koule obalené v kakaovém prášku na povrchu zdobené zářezy sypané moučkovým cukrem na řezu jsou dva pórovité buflery spojené máslovým krémem s kakaovým práškem a modelovací hmota chuť a vůně po použitých surovinách.
4
Výrobní postup Dva buflery se spojí máslovým kakaovým krémem a nechají ztuhnout
5
z modelovací hmoty se vyválí tenký plát
kulatým tvořítkem se vypichují větší kolečka, která se slabě navlhčí vodou
6
do upravené modelovací hmoty se zabalí naplněné polotovary
ještě neoschlé se obalí v kakaovém prášku
7
na povrchu se udělá nožem křížek, do kterého se sype moučkový cukr
hotové výrobky se vkládají do papírových košíčků.
8
Hotový výrobek
9
Otázky k opakování Jak se vyrábějí buflery?
Jak připravíte modelovací hmotu? Jaké jsou vady buflerů?
10
POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky - vlastní archiv
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.