Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Výrobní středisko Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s možnostmi ochrany životního prostředí v gastronomii Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Životní prostředí Datum
2
Ochrana životního prostředí
Ochrana životního prostředí v gastronomii
3
Zákon o životním prostředí
„Ochrana životního prostředí zahrnuje činnosti, jimiž se předchází znečišťování nebo poškozování životního prostředí, nebo se toto znečišťování nebo poškozování omezuje a odstraňuje. Zahrnuje ochranu jeho jednotlivých složek, druhů organismů nebo konkrétních ekosystémů a jejich vzájemných vazeb, ale i ochranu životního prostředí jako celku.“
5
Oblasti ochrany životního prostředí v gastronomii
Dodržování pravidel BOZP Údržba a čištění výrobních prostor a zařízení Šetření elektrickou energií Dodržování HACCP Skladování surovin
6
Oblasti ochrany životního prostředí v gastronomii
Dodržování technologických postupů Skladování a likvidace odpadů Ukládání chemických přípravků a úklidových potřeb Zabezpečení lapání tuků
8
Samostatný úkol Vypracuj písemně do sešitu - Jakým způsobem se podílíš na ochraně životního prostředí ?
9
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá d%C3%AD
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.