Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_559 Výroba vína Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: Test, výroby vína Anotace: suroviny, postup při výrobě, vedlejší produkty Klíčová slova: hrozny, dělení vín, postup při výrobě Metodický pokyn: Určeno k ověření znalosti Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 Test na výrobu vína

3 1 průměrný výnos na vinici je v ČR 2 tuny 4 tuny 8 tun 12 tun

4 2 mezi vína s přívlastkem nepatří a) kabinet b) výběr z hroznů
c) pozdní sběr d) jakostní

5 3 nejmenší cukernatost pro vína přívlastková je: a) 15 °NM b) 19 °NM
c) 21 °NM d) 24 °NM

6 4 ledové víno se sklízí a lisuje za mrazů. Jaká je jeho výlisnost (zisk šťávy)? a) 20 % b) 40 % c) 60 % d) 80 %

7 5 barikované víno znamená? a) víno nedoslazované
b) víno určené pro židovské věřící c) víno z určité oblasti d) víno z dubových sudů

8 6 sekt znamená, že jde o víno a) sycené CO2 při alkoholovém kvašení
b) uměle dosycené CO2 c) košer d) dozrálé v dubových sudech

9 7 názvem rmut označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování
b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

10 8 názvem matolina označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování
b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

11 9 nejkvalitnějším moštem při lisování je? a) samotok b) hlavní podíl
c) dotažek d) doraz

12 10 meziprodukty při výrobě vína jsou a) matolina, mošt b) rmut, burčák
c) burčák, třapina d) mošt, kvasnice

13 Výsledky

14 1 průměrný výnos na vinici je v ČR 2 tuny 4 tuny 8 tun 12 tun

15 2 mezi vína s přívlastkem nepatří a) kabinet b) výběr z hroznů
c) pozdní sběr d) jakostní

16 3 nejmenší cukernatost pro vína přívlastková je: a) 15 °NM b) 19 °NM
c) 21 °NM d) 24 °NM

17 4 ledové víno se sklízí a lisuje za mrazů. Jaká je jeho výlisnost (zisk šťávy)? a) 20 % b) 40 % c) 60 % d) 80 %

18 5 barikované víno znamená? a) víno nedoslazované
b) víno určené pro židovské věřící c) víno z určité oblasti d) víno z dubových sudů

19 6 sekt znamená, že jde o víno a) sycené CO2 při alkoholovém kvašení
b) uměle dosycené CO2 c) košer d) dozrálé v dubových sudech

20 7 názvem rmut označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování
b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

21 8 názvem matolina označujeme? a) stonky z hroznů po odstopkování
b) šťávu vytékající při lisování c) směs hroznů a šťávy po odstopkování d) zbytek v lisu po vylisování

22 9 nejkvalitnějším moštem při lisování je? a) samotok b) hlavní podíl
c) dotažek d) doraz

23 10 meziprodukty při výrobě vína jsou a) matolina, mošt b) rmut, burčák
c) burčák, třapina d) mošt, kvasnice


Stáhnout ppt "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google