Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola,"— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : duben 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.4 Z6_ 32 Téma : Austrálie příroda Ročník : 6. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Prezentace seznámí žáka s některými přírodními zvláštnostmi Austrálie a s typem živočichů, kteří v Austrálii žijí, pracovní listy slouží k procvičení probraného učiva. Materiál byl určen pro interaktivní tabuli a internet. Pracovní listy však lze využít také tištěné na papíře. Kde je možnost připojení více myší, lze využít systém Multiple-Mouse k soutěži mezi žáky. Cílová skupina: 6.ročník a opakování v 9.ročníku.

3 Austrálie

4

5 Uluru video

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Spoj do dvojic názvy. Nový Yorský Arnhemská Velká Australské Tasmanovo
Byronův Alpy poloostrov útesová bariéra moře Zéland mys země

16 Co v Austrálii není? koala klokan panda ptakopysk

17 Které zvíře nepatří mezi živočichy zavlečené:
koala kočka holub králíci

18 Původní obyvatelé Austrálie se jmenují:
Australané Austriové Austrálci Mauři

19 Doplň věty: Austrálie se vyznačuje zcela ……………….. druhy biosféry než ostatní kontinenty. Žijí zde např………………………………………… Evropané sem ale během osidlování zavlekli některé druhy živočichů, kteří tu nemají …………………………. nepřátele, a proto se přemnožili a činí zde velké škody. Mezi tyto živočichy patří……………………………………… Nejznámějším přírodním útvarem Austrálie je hora ………………….., kterou ročně navštíví mnoho ……………………..

20 Doplň věty: Austrálie se vyznačuje zcela odlišné druhy biosféry než ostatní kontinenty. Žijí zde např. klokan, ptakopysk, koala, pes dingo nebo tasmánský čert. Evropané sem ale během osidlování zavlekli některé druhy živočichů, kteří tu nemají přirozené nepřátele, a proto se přemnožili a činí zde velké škody. Mezi tyto živočichy patří kočky, králíci a holuby. Nejznámějším přírodním útvarem Austrálie je hora Uluru - Ayers Rock, kterou ročně navštíví mnoho turistů.

21 Ilustrace – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola,"

Podobné prezentace


Reklamy Google