Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková"— Transkript prezentace:

1 AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_07_A7_Bartonkova TÉMA: Opakování SVOMPT + will OBSAH: Opakování SVOMPT + will ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Hodina je zaměřena na opakování budoucího času a správného postavení slov ve větě. Z hodiny lze použít pouze některá cvičení, ať již na budoucí čas nebo pořádek slov ve větě. Hodina umožňuje žákům přímou interakci s učivem, neboť ihned po jejich odpovědi se jim zobrazí správné řešení, což jim umožňuje zdůvodnit si, v čem udělali chybu. Tato hodina by měla učiteli sloužit jako zpětná vazba, zdali žáci zvládli probrané učivo. Na ni může navazovat písemné opakování založené na těchto cvičeních. V závěru hodiny se žáci snaží vytvořit krátký příběh, jehož výstupem by měla být skutečnost, že žáci jsou schopni užívat jazyk aktivně a to nejen při překladu vět a čtení. Hodina je vytvořena tak, aby byla odučena v multimediální či počítačové učebně.

3 Make the sentences quickly/our/We/breakfast/eat/./
We eat our breakfast quickly. at/always/Sue/goes/school/to/9/./ Sue always goes to school at 9. you/What/yesterday/did/do/?/ What did you do yesterday? play/with/I/friend/will/football/./ I will play football with my friend. never/am/late/I/./ I am never late. will/you/go/How/work/to/?/ How will you go to work?

4 Correct the mistakes Peter goes never to bed at 9.
Peter never goes to bed at 9. I every day play the piano. I play the piano every day. Usually I have cereals with milk for my breakfast. I usually have cereals with milk for my breakfast. I watch TV in the evenings sometimes. I sometimes watch TV in the evening. My Dad washes the dishes seldom. My Dad seldom washes the dishes.

5 Make the sentences. Use adverbs in the box.
usually, never, sometimes, often, very often, always, rarely. cook learn wash write read swim ski make dance play listen to go watch sing sleep travel

6 Write the sentences in the future tense.
We wrote a test in English yesterday. We will write a test in English tomorrow. They ate sandwiches. They will eat sandwiches. My mum brought me my pencil-case. My mum will bring me my pencil-case. I played basketball last weekend. I will play basketball next weekend. She celebrated her birthday last month. She will celebrat her birthday next month.

7 Write these sentences in the negative.
I will go to the cinema. I won't go to the cinema. She will spend two days in Prague. She won't spend two days in Prague. He will buy a new car. He won't buy a new car. We will be at home next weekend. We won't be at home next weekend. They will help us with our homework. They won't help us with our homework.

8 Make questions. she will read he will play we will go I will buy
you will live they will travel he will listen to she will prepare you will invite

9 Translate these sentences.
Jana bude slavit narozeniny v květnu. Jane will celebrate her birthday in May. Připravíš něco k jídlu a pití? Will you prepare something to eat and drink? Nebudeme hrát golf. We won't play golf. Peter bude studovat na univerzitě. Peter will study at university. Půjdeš se mnou do kina? Will you go with me to the cinema? Oni se nebudou dívat na televizi. They won't watch TV. Přijde Mary zítra do školy? Will Mary come to school tomorrow?

10 Finish this story. It's Saturday morning. I am going to spend my holiday on Island of dreams. What I will do?

11 Citace Ilustrace : Kliparty Office
KOCIÁNOVÁ, Mgr. Zdeňka; KOCIÁN, Mgr. Petr. New English for You - workbook. Nový Jičín: EDUCI, 2004, ISBN KOCIÁNOVÁ, Mgr. Zdeňka; KOCIÁN, Mgr. Petr. New English for You - Pupil´s book. Nový Jičín: EDUCI, 2004, ISBN Ilustrace : Kliparty Office


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková"

Podobné prezentace


Reklamy Google