Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_13_37HanO-12 Název tematické oblasti (sady) Programování a obsluha CNC Název vzdělávacího materiálu Úvod do programu SolidWorks Druh učebního materiálu Výukový Anotace Skicování obdélníku- nadefinování otvorů pro kolíky Klíčová slova SolidWorks Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Ondřej Hanák Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 3368kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Ondřej Hanák. Dostupné z portálu

2 1.12. VÝUKOVÝ MATERIÁL K PŘEDMĚTU ŘÍZENÍ CNC STROJŮ
Úvod do programu SolidWorks 10. část

3 Nyní musíme z obdélníku vytvořit trojrozměrnou desku
Nyní musíme z obdélníku vytvořit trojrozměrnou desku. Dva ze tří základních rozměrů (délka je 754mm a šířka je 430mm) již máme nadefinovány, ovšem zbývá třetí rozměr a to je tloušťka materiálu. V tomto případě se jedná o dřevotřískovou desku laminovanou o tloušťce 18mm. Pokud se jedná o tyto rozměry, jsou už tzv. na čisto. Tento bok se totiž bude olepovat na průběžné olepovačce ABS hranou o tl. 2mm.

4 Přidání vysunutím v command manageru

5 Funkce přidání vysunutím

6 Zvolení orientace pohledu

7 Je důležité natočit model správným způsobem
Je důležité natočit model správným způsobem. Abychom nezačali skicovat na opačnou stranu, tak v této nabídce zvolíme druh pohledu.

8 Vybereme v command manageru v záložce „skica“ osu

9 V režimu skicování pokračujeme metodou klik – klik a vytvoříme tak osy v určitých místech bez ohledu na rozměry. Ihned poté zakótujeme pomocí ikony v command manageru.

10 Zakótování rozměrů

11 Ikona zoom oknem Pro přiblížení určitého detailu na modulu, používáme ikonu zoom oknem. Jelikož nyní budeme zadávat první otvor, musíme si danou oblast přiblížit.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám"

Podobné prezentace


Reklamy Google