Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilKvěta Matějková
1
VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: TEST Anotace: zásady při porážení zvířat, bourání masa, vady masa Klíčová slova: vykrvení, droby, Metodický pokyn: Určeno k ověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů
2
1 při vykrvování odteče 50 % krve zvířete za? 10 sekund 30 sekund
3
2 vyjmutí vnitřností po omráčení musí proběhnout do? do 5 minut
4
3 mezi vady masa které vznikají při špatné porážce patří?
SMK světlé, měkké, kyselé JOT tmavé, tuhé, suché PSE bledé, měkké vodnaté DFD bledé, měkké, suché
5
4 droby je označení pro? drobné kousky masa
pro nepoživatelné vnitřnosti pro poživatelné vnitřnosti pro separované maso
6
5 pro správné dozrávaní masa má velký význam obsah? oxidu uhličitého
kyslíku glykogen voda
7
6 pod číslem 10 u JOT skotu je označena? kýta plec hruď klížka
8
7 pod číslem 11 u JOT skotu je označena? kýta plec hruď klížka
9
8 separátem rozumíme? tučné masné odřezky jedlé vnitřnosti
strojně oddělené maso varem upravené maso
10
10 tlačenka patří mezi? speciální masné výrobky vařené masné výrobky
pečené masné výrobky drobné masné výrobky
11
Správné odpovědi
12
1 10 sekund při vykrvování odteče 50 % krve zvířete za: 30 sekund
13
2 do 45 minut vyjmutí vnitřností po omráčení musí proběhnout do
14
PSE bledé, měkké vodnaté
3 mezi vady masa které vznikají při špatné porážce patří: SMK světlé, měkké, kyselé JOT tmavé, tuhé, suché PSE bledé, měkké vodnaté DFD bledé, měkké, suché
15
pro poživatelné vnitřnosti
4 droby je označení pro: drobné kousky masa pro nepoživatelné vnitřnosti pro poživatelné vnitřnosti pro separované maso
16
5 glykogen pro správné dozrávaní masa má velký význam obsah:
oxidu uhličitého kyslíku glykogen voda
17
6 pod číslem 10 u JOT skotu je kýta plec hruď klížka
18
7 pod číslem 11 u JOT skotu je: kýta plec hruď klížka
19
8 strojně oddělené maso separátem rozumíme: tučné masné odřezky
jedlé vnitřnosti strojně oddělené maso varem upravené maso
20
10 vařené masné výrobky tlačenka patří mezi: speciální masné výrobky
pečené masné výrobky drobné masné výrobky
21
obrázek JULO. Rind-Ganz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.