Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: TEST Anotace: zásady při porážení zvířat, bourání masa, vady masa Klíčová slova: vykrvení, droby, Metodický pokyn: Určeno k ověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 1 při vykrvování odteče 50 % krve zvířete za? 10 sekund 30 sekund

3 2 vyjmutí vnitřností po omráčení musí proběhnout do? do 5 minut

4 3 mezi vady masa které vznikají při špatné porážce patří?
SMK světlé, měkké, kyselé JOT tmavé, tuhé, suché PSE bledé, měkké vodnaté DFD bledé, měkké, suché

5 4 droby je označení pro? drobné kousky masa
pro nepoživatelné vnitřnosti pro poživatelné vnitřnosti pro separované maso

6 5 pro správné dozrávaní masa má velký význam obsah? oxidu uhličitého
kyslíku glykogen voda

7 6 pod číslem 10 u JOT skotu je označena? kýta plec hruď klížka

8 7 pod číslem 11 u JOT skotu je označena? kýta plec hruď klížka

9 8 separátem rozumíme? tučné masné odřezky jedlé vnitřnosti
strojně oddělené maso varem upravené maso

10 10 tlačenka patří mezi? speciální masné výrobky vařené masné výrobky
pečené masné výrobky drobné masné výrobky

11 Správné odpovědi

12 1 10 sekund při vykrvování odteče 50 % krve zvířete za: 30 sekund

13 2 do 45 minut vyjmutí vnitřností po omráčení musí proběhnout do

14 PSE bledé, měkké vodnaté
3 mezi vady masa které vznikají při špatné porážce patří: SMK světlé, měkké, kyselé JOT tmavé, tuhé, suché PSE bledé, měkké vodnaté DFD bledé, měkké, suché

15 pro poživatelné vnitřnosti
4 droby je označení pro: drobné kousky masa pro nepoživatelné vnitřnosti pro poživatelné vnitřnosti pro separované maso

16 5 glykogen pro správné dozrávaní masa má velký význam obsah:
oxidu uhličitého kyslíku glykogen voda

17 6 pod číslem 10 u JOT skotu je kýta plec hruď klížka

18 7 pod číslem 11 u JOT skotu je: kýta plec hruď klížka

19 8 strojně oddělené maso separátem rozumíme: tučné masné odřezky
jedlé vnitřnosti strojně oddělené maso varem upravené maso

20 10 vařené masné výrobky tlačenka patří mezi: speciální masné výrobky
pečené masné výrobky drobné masné výrobky

21 obrázek JULO. Rind-Ganz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední."

Podobné prezentace


Reklamy Google