Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: PhDr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: PhDr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr. Hana Kíndlová Název : VY_12_INOVACE_18_Čj_Kindlová_vyjmenovaná slova M Téma: Vyjmenovaná slova M Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický postup
Materiál je určen pro žáky 2. stupně ZŠP. Využitelný při práci s interaktivní tabulí.

3 opakování, procvičování.
Vyjmenovaná slova po M opakování, procvičování. Vyhledávání slov a slov příbuzných v textu. Přiřazování vyjmenovaných slov k obrázkům. Luštění křížovky. Hledání cesty, na které není ani jedna chyba. Osmisměrka - vyhledávání vyjmenovaných slov po M.

4 my mýt myslit mýlit se hmyz myš hlemýžď mýtit zamykat smýkat dmýchat
Řekni vyjmenovaná slova po M. Některá slova jsou na obrázcích. Najdi a spoj slovo s obrázkem. my mýt myslit mýlit se hmyz myš hlemýžď mýtit zamykat smýkat dmýchat chmýří nachomýtnout se Litomyšl

5 Vyhledej v textu vyjmenovaná slova po M
a slova s nimi příbuzná, vypiš je, podtrhni. Tam v lese u myší díry nachomýtl se hlemýžď milý. Pěkný domek s sebou smýkal, lopotil se, sotva dýchal. I my, myšky, domek máme, chvojím si ho vystýláme.

6 i í i i y i i i í ý i í y í i í y y ý i y i
Doplň i, í, y, ý. i í i i y M_loš má nový m_č. Podej m_ svou knihu. Jiř_na m_la nádobí. Mam_nka m_ př_nesla plnou m_su jahod. Tomáš se často m_lí. M_rek chce m_t pěkné vysvědčení. Vůz dostal sm_k. U lesa se vyhř_vá zm_je. V zimě brzy stm_vá. Jana se učí zam_kat a odm_kat dveře. Lenka se zm_lila, udělala tř_ ch_by. Miloš je m_lý chlapec. i i i í ý i í y í i í y y ý i y i

7 Najdi cestu, na které není ani jedna chyba.

8 Tajenka ______________
Vylušti tajenku. 1. Slovo nadřazené slovu komár Z M Á K H R C L S H M Y 2. Mít hodně rád I L O V A T 3. Neumýval N E M Y L 4. Místnost na umývání U M Ý V R N A 5. Omyl Ý L A 6. Živící se hmyzem M Y Z O Ž A V E 7. Mýt se mýdlem M Y D I T S E 8. Splést se Z Ý I T E Tajenka ______________

9 Najdi vyjmenovaná slova a napiš je.
F S L Y Š E T G V O N A M Ý I C P U CH

10 Najdi vyjmenovaná slova a napiš je.
F S L Y Š E T G V O N A M Ý I C P U CH

11 Najdi vyjmenovaná slova a napiš je.
F S L Y Š E T G V O N A M Ý I C P U CH

12 Najdi vyjmenovaná slova a napiš je.
F S L Y Š E T G V O N A M Ý I C P U CH

13 Najdi vyjmenovaná slova a napiš je.
F S L Y Š E T G V O N A M Ý I C P U CH

14 Použité zdroje: Clipart COREL DRAW 8 Blumentrittová V., Měkké I a tvrdé Y ve slovech. Hájek studio ISBN Jirků Z., Tabacková J., Vyjmenovaná slova hrou. Brno: Nová škola, ISBN Kuchařová J., Příklady pro samostatnou práci žáků při odstraňování vývojových poruch učení.Ostrava: Grafie, 1997.


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: PhDr."

Podobné prezentace


Reklamy Google