Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Co je na obrázku?
2
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám Moravský Krumlov Mgr. Dana Frimlová Název projektu: Rozšiřování kompetencí žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Číslo projektu: VY – 52- FM – Název učebního materiálu VY – 52- FM Co je na obrázku Datum vytvoření: Datum ověření ve výuce:
3
Pracovní list je určený pro žáky 2-3 ročníků Kuchař číšník.
Jde o motivační a aktivační materiál při vizuálním poznávání výrobku, který je doplněn receptem. Možnost využití: aktivace žáků na začátku odborného výcviku, diagnostika získaných vědomostí, zpětná vazba pro žáky, jak dobře zvládají učivo. Metodický pokyn: Materiál lze použít dataprojektorem nebo vytisknout jako pracovní list. Pomůcky: Dataprojektor, psací potřeby, papír.
4
Poznej výrobek na obrázku, napiš o jakou součást menu se jedná.
5
Suroviny, které možná budeš potřebovat:
6
Připravená hmota na další zpracování
7
Výrobek před tepelnou úpravou
8
Výrobek po tepelné úpravě
9
napiš výrobní postup a vyber správné suroviny:
Rohlík, hrubá mouka, vejce, sníh z bílků, sůl, mléko, kvasnice, petržel, kari, cibule, tuk, brambory, maso, pepř.
10
Použitá literatura Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2004, ISBN Obrázky: Archiv autora
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.