Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Ivana Trembulaková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Ivana Trembulaková"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Ivana Trembulaková Číslo VY_22_INOVACE_2195 Název Some-, any-, no - Téma hodiny Some-, any- , no- Předmět Anglický jazyk Ročník/y/ 7. ročníky Anotace Materiál obsahuje materiály na procvičování tvarů some-, any- a no-, jež jsou částečně zpracovány ve formě doplňování. Žáci v nich řeší formou procvičování znalost této látky. Očekávaný výstup Řeší jednoduché praktické úlohy a problémy, jejichž řešení je do značné míry nezávislé na obvyklých postupech školského anglického jazyka. Druh učebního materiálu Pracovní list

2 SOME = positive sentences ANY = questions, negative senteces
SOME, ANY, NO SOME = positive sentences ANY = questions, negative senteces NO = negative sentences for example : I´ve got some books. The monkeys have got some food. They play some games. He´s got some homework. I haven´t got any money.( I have got no money. ) Tom hasn´t got any fish. ( Tom has got no fish. ) Are there any shops in your street ? Have you got any brothers and sisters ?

3 Write some or any : I need ……………. money. I don´t play ……………….. sports.
She has got ………………… new T-shirt. There are ……………… apples at the shop. Have you got ……………….. dictionary ? They need ………………….. pencils. There aren´t ……………… clothes in the wardrobe. I´m writing ………………. letters. We´ve got ………………….. photographs. Do you want to go to ………………….. restaurant ? I can´t see …………… friends.

4 Výsledky - Write some or any :
I need some money. I don´t play any sports. She has got some new T-shirt. There are some apples at the shop. Have you got any dictionary ? They need some pencils. There aren´t any clothes in the wardrobe. I´m writing some letters. We´ve got some photographs. Do you want to go to any restaurant ? I can´t see any friends.

5 Some-, any-, no -. Translate :
Something (něco)/ somebody (někdo)/somewhere (někde ) … Translate : Někdo hraje fotbal. Nemám v tašce nic zajímavého. Had je někde v trávě. V bytě není nikdo. To je něco ! Je něco v krabici ? On nikomu nepíše. Někde něco poslouchám. Nic nevím. On je někde na zahradě. Čekáš na někoho ? Nemohou nic dělat. Lyžují někde na horách. Nosí někdo sukni a halenku ? Nikdo nic neposlal. Na něco se zeptám. Je tu někdo ?

6 VÝSLEDKY : Some-, any-, no -.
První krok - Somebody - někdo hraje fotbal. Nemám v tašce anything/ nothing - nic zajímavého. Had je somewhere - někde v trávě. V bytě není anybody - nikdo. To je something - něco ! Je anything - něco v krabici ? On nobody/anybody - nikomu nepíše. Somewhere - Někde something – něco poslouchám. Anythign/nothing - Nic nevím. On je somewhere - někde na zahradě. Čekáš na anybody - někoho ? Nemohou anything/nothing - nic dělat. Lyžují somewhere - někde na horách. Nosí anybody - někdo sukni a halenku ? Anybody/nobody - Nikdo anything/nothing - nic neposlal. (POUZE JEDEN ZÁPOR !!!!! ) Na something - něco se zeptám. Je tu anybody - někdo ? Druhý krok – překlad celých vět.

7 Set up some sentences : a) some ………………………………….. b) somebody ……………………………. c) anybody ……………………………… d) no ..…………………………………… e) something …………………………… f) any …………………………………… g) anywhere …………………………….. h) anything ……………………………… i) nobody ………………………………..

8 Citace : Archiv autora


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Ivana Trembulaková"

Podobné prezentace


Reklamy Google