Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2012 - přijde zkáza světa?.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2012 - přijde zkáza světa?."— Transkript prezentace:

1 2012 - přijde zkáza světa?

2 Mnoho proroků předpovídá konec světa na rok 2012, ale v něčem se liší
Mnoho proroků předpovídá konec světa na rok 2012, ale v něčem se liší. Někteří tvrdí, že nastane konec světa, jiní říkají, že se svět pouze „pročistí“ – Jak to pochopit? Do roku 2012 bude ještě mnoho pohrom a bude jich stále více. Země se pouze pokusí zbavit zlých lidí a hodné „pustit dál“. Avšak ještě nikdo správně nerozluštil jedno z nejzáhadnějších tajemství na světě – Mayský kalendář.

3 Mayové Velice vyspělá civilizace žijící už několik staletí. Vynikali hlavně v astronomii a v matematice. Dnes jich žije okolo 6 milionů v oblasti střední Ameriky. Největšího rozkvětu dosáhli v 7. – 8. století n.l. a bohužel svého úpadku „dosáhli“ v 15. stol n.l. kvůli Španělům…

4 Mayský kalendáŘ ( Dlouhý počet )
Mayům sloužil hlavně k předpovídání zatmění Slunce. Používali je kněží , protože nikdo jiný jim nerozuměl. Vznikl asi v 1. stol. př.n.l. Měli 3 typy kalendářů: HAAB – pro občany – 365 dní TZOLKIN – posvátný kalendář – 260 dní – též pro občany a tzv. DLOUHÝ POČET – celkový počet dní , který uplynul od mayského „nula“ ( = 5 125,37 let) – ( podle něj se určil konec světa)

5 Všechno má svůj začátek, ale i konec.
Ovšem nesmíme zapomenout na jeden fakt Všechno má svůj začátek, ale i konec.


Stáhnout ppt "2012 - přijde zkáza světa?."

Podobné prezentace


Reklamy Google