Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu Datum: Ročník: první Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Název: Orientace v textu Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál je určen žákům prvního ročníku a slouží k procvičování orientace v textu. Po přečtení článku žáci plní úkoly, které s textem souvisejí. Dokončují věty a vyprávějí události podle obrázků. Řadí věty správně za sebou. Pro správné splnění úkolů si věty v článku vyhledávají.

2 ORIENTACE V TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Přečti si pozorně článek.
NA VÝLETĚ Děti jely s paní učitelkou na školní výlet autobusem. Pan řidič zamířil na Křivoklát. Brzy děti uviděly mohutný hrad. Na nádvoří zrovna probíhala ukázka šermu. Dáša se bála, aby se někdo nezranil. V hradě se všem líbily obrazy a sochy. Vendu málem zavřeli v hladomorně, protože se schoval za dveřmi. Lída se nakláněla na hradbách a zatočila se jí hlava. Potom si děti v hradní restauraci koupily zmrzlinu. Paní učitelka měla radost, že se nikomu nic nestalo.

4 Prohlédni si obrázky a vyprávěj, co ses o nich dozvěděl
v článku.

5 Najdi správné pokračování věty a spoj je čarou.
Pan řidič jely na školní výlet. Venda zamířil na Křivoklát. Lída se bála při ukázce šermu. Paní učitelka zůstal málem v hladomorně. Děti se nakláněla na hradbách. Dáša měla radost.

6 Seřaď vybrané věty správně za sebou.
Napiš před ně čísla. Brzy děti uviděly mohutný hrad. Potom si děti v hradní restauraci koupily zmrzlinu. Na nádvoří zrovna probíhala ukázka šermu. Paní učitelka byla ráda, že se nikomu nic nestalo. Pan řidič zamířil na Křivoklát. Děti jely s paní učitelkou na školní výlet autobusem. V hradě se všem líbily obrazy a sochy.

7 Kam ještě můžeš jet na školní výlet? Přiřaď k obrázkům správná slova.
cirkus rozhledna příroda divadlo Praha zoologická zahrada

8 Řešení: Strana 5 – viz strana 9 Strana 6 – viz strana 10

9 Najdi správné pokračování věty a spoj je čarou.
Pan řidič jely na školní výlet. Venda zamířil na Křivoklát. Lída se bála při ukázce šermu. Paní učitelka zůstal málem v hladomorně. Děti se nakláněla na hradbách. Dáša měla radost.

10 Seřaď vybrané věty správně za sebou.
Napiš před ně čísla. 3 Brzy děti uviděly mohutný hrad. 6 Potom si děti v hradní restauraci koupily zmrzlinu. 4 Na nádvoří zrovna probíhala ukázka šermu. 7 Paní učitelka byla ráda, že se nikomu nic nestalo. 2 Pan řidič zamířil na Křivoklát. 1 Děti jely s paní učitelkou na školní výlet autobusem. 5 V hradě se všem líbily obrazy a sochy.

11 Kam ještě můžeš jet na školní výlet? Přiřaď k obrázkům správná slova.
příroda divadlo rozhledna Praha zoologická zahrada cirkus

12 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Křivoklát autobus usměvavé slunce rytíř děti v parku dítě dítě2 dítě 3 dítě 4 učitelka obraz socha hradby zmrzlina dítě 5 rozhledna divadlo opona divadlo masky zoo opice žirafa Pražský hrad cirkus klaun příroda © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu."

Podobné prezentace


Reklamy Google