Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství."— Transkript prezentace:

1 Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací oblast: Stavba a provoz strojů – Spojovací součásti a spoje Název učebního materiálu: Nosné hřídele Jméno autora:Ing. Ivana Dušánková Datum vytvoření: Reg.č. projektu: CZ.1.07/1.5.00/

2 Klíčová slova: nosný hřídel, namáhání ohybem Anotace: Prezentace je určena žákům 2. ročníku oboru Strojírenství. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace. Metodické pokyny: Tento materiál uplatní učitel při výkladu dané problematiky, použité obrázky, fotografie zvýší názornost výkladu.

3 NOSNÉ HŘÍDELE CHARAKTERISTIKA HŘÍDELŮ NÁVRH NOSNÉHO HŘÍDELE

4 NOSNÉ HŘÍDELE Nepřenáší kroutící moment, jsou namáhány pouze na ohyb.
Nosné hřídele nesou strojní součásti, např.: kladky, pojezdová kola a jiné rotační strojní součásti, které jsou na nich uloženy. Způsoby uložení v rámu: Nepohyblivě: Nosný hřídel je pevně uchycen do rámu stroje. Např. uložení kladky na nosném hřídeli b) Otočně Nosný hřídel je otočně uchycen do rámu stroje. Typicky nosné hřídele jsou nápravy nemotorových vozidel (např. železniční vagóny)

5 NEPOHYBLIVÝ NOSNÝ HŘÍDEL
ULOŽENÍ KLADKY

6 OTOČNÝ NOSNÝ HŘÍDEL

7 NÁVRH NOSNÉHO HŘÍDELE

8 Použité zdroje Učebnice
Stavba a provoz strojů I - Části strojů - Pro 2. ročník středních průmyslových škol (1. část) Ing. Rudolf Kříž Stavba a provoz strojů I - Části strojů - Pro 2. ročník středních průmyslových škol (2. část) Ing. Rudolf Kříž Stavba a provoz strojů I - Části strojů - Pro 2. ročník středních průmyslových škol (3. část) Ing. Rudolf Kříž Stavba a provoz strojů I - Části strojů - Pro 2. ročník středních průmyslových škol (4. část) Ing. Rudolf Kříž Stavba a provoz strojů – části strojů Ing. Rudolf Kříž a kol.


Stáhnout ppt "Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství."

Podobné prezentace


Reklamy Google