Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škrobový sirup Autor: Eva Hrušková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škrobový sirup Autor: Eva Hrušková."— Transkript prezentace:

1 Škrobový sirup Autor: Eva Hrušková

2 Vzniká kyselou hydrolýzou škrobu pomocí min
Vzniká kyselou hydrolýzou škrobu pomocí min. kyselin, nebo kombinovanou hydrolýzou kyseliny + enzymy Škrob je polysacharid složený z mnoha glukóz, je nesladký Hydrolýzou se rozštěpí na směs: polysacharidů – dextrin – nesladký disacharidů – maltóza – sladký monosacharidů – glukóza – sladká

3 Škrob se rozštěpí pomocí kyseliny

4 Škrobový sirup je charakterizován
dextrózovým ekvivalentem DE - stupeň zcukření udává kolik % glukózy je ve škrobovém sirupu nízkozcukřený % glukózy vysokozcukřený 63% glukózy

5 Invertní mohutností

6

7 Vlastnosti škrobového sirupu
čirý, velmi viskózní brání krystalizaci je hydroskopický – přijímá vzdušnou vlhkost

8 Požití škrobového sirupu
výroba fondánu – využívá se jeho antikrystalizačních vlastností výroba kandytů – využití antikrystalizačních vlastností, ale jeho hydroskopičnost způsobuje omírání kandytů výroba deli tyčinek – hydroskopičnost způsobuje zpomalení vysychání tyčinek

9

10 zdroje LUDVÍK BLÁHA, IVANA KOPOVÁ, FRANTIŠEK ŠREK. Suroviny pro učební obor Cukrář. Vydání čtvrté, přepracované. Informatorium, spol. s r.o. ISBN Soukromé zdroje autora Zdroje obrázků – vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Škrobový sirup Autor: Eva Hrušková."

Podobné prezentace


Reklamy Google