Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková"— Transkript prezentace:

1 AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_12_A7_Bartonkova TÉMA: Would like to OBSAH: Would like to ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace V hodině se žáci seznamují s vazbou would like to. Na začátku hodiny jsou žáci seznámeni s novým gramatickým jevem, který je pak dále procvičován. Cvičení jsou strukturována tak, aby byla procvičena z mnoha různých stránek, aby si žáci učivo lépe zapamatovali. Snímek č. 9 obsahuje hypertextový odkaz, který umožňuje, aby si učitel ověřil, zdali žáci učivu rozumí či nikoliv. Následuje snímek s domácím úkolem a po něm snímek, na němž mají žáci vytvořeny čtyři hypertextové odkazy, které jim umožňují procvičení probíraného gramatického jevu v domácím prostředí. Hodina je vytvořena tak, že musí být odučena v multimediální nebo počítačové učebně.

3 Vazba would like to WOULD LIKE spojení WOULD + LIKE = WOULD LIKE
vyjadřuje podmínku LIKE mít rád, líbit se, chutnat spojení WOULD + LIKE = WOULD LIKE = RÁD BYCH, CHTĚL BYCH rozdíl mezi like x would like I like apples. Mám rád jablka. I would like an apple. Chtěl bych jablko.

4 Would like….. věta oznamovací: užíváme pro všechny osoby
má i zkrácenou podobu věta oznamovací: I would like to go with you. (I'd like to go……) Rád bych šel s vámi. She would like to be a doctor. (She'd like……) Chtěla by být doktorkou. They would like to see us. (They'd like……) Chtěli by nás vidět.

5 otázka: Would they like to see us? Would you like to go with us?
Chtěli by nás vidět? Would you like to go with us? Chtěl bys jít s námi? Would she like to be a doctor? Chtěla by být lékařkou: Odpověď: Yes, I would like to. No, I wouldn't like to.

6 zápor: tvoří se spojením would + not = WOULDN'T
I wouldn't like to go with you. Nechci jít s vámi. She wouldn't like to be a doctor. Ona nechce být lékařkou. They wouldn't like to see us. Oni nás nechtějí vidět.

7 Make the sentences JANE / BUY A NEW DRESS. THEY / NOT VISIT NEW YORK.
Jane would like to buy a new dress. THEY / NOT VISIT NEW YORK. They wouldn't like to visit New York. YOU / BE A TEACHER? Would you like to be a teacher? HE / SOMETHING TO EAT. He would like something to eat. I / NOT SPEAK TO MIKE. I wouldn't like to speak to Mike. YOU / GO WITH US? Would you like to go with us?

8 Make the sentences. She / come to the party We / visit New York
We / watch TV They / buy a new car He / play basketball She / be a hairdresser

9 Translate these sentences.
Šli byste rádi s námi do divadla? Would you like to go with us to the theatre? Chtěla by být sekretářkou? Would she like to be a secretary? Oni by si chtěli koupit nový dům. They would like to buy a new house. Oni nechtějí nic k jídlu. They would like nothing to eat. Petr nechce zpívat se mnou. Peter wouldn't like to sing with me. Já bych chtěl něco k pití. I would like something to drink.

10 Try this easy test

11 Your homework Ona by chtěla být prodavačkou.
Nechtěli bychom jít s vámi. Chtěl by si Petr koupit nové kolo? Dali byste si něco k jídlu? Kate by chtěla navštívit Japonsko. Chtěli by hrát s námi tenis? Luck nechce být řidičem. Já bych chtěl půjčit tvoje kolo. My bychom nechtěli být doma sami. Jane by nám chtěla pomoci.

12 These links can help you at home
CLICK HERE CLICK HERE CLICK HERE CLICK HERE

13 Citace KOCIÁNOVÁ, Zdeňka. New English for You 3 - Workbook. Nový Jičín: EDUCI, 2002, ISBN KOCIÁNOVÁ, Zdeňka. New English for You 3 - Pupil´s book. Nový Jičín: EDUCI, 2002, ISBN Ilustrace : Kliparty Office


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková"

Podobné prezentace


Reklamy Google