Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : ZŠ Štětí, Ostrovní 300

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : ZŠ Štětí, Ostrovní 300"— Transkript prezentace:

1 Název školy : ZŠ Štětí, Ostrovní 300
Autor : Vlasta Hackelová Název materiálu : VY_32_INOVACE_NJ.7.B.19_podminovaci_zpusob_slovesa_mogen Datum : Ročník : sedmý Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Předmět : Německý jazyk Název : Podmiňovací způsob slovesa mögen Číslo operačního programu : CZ.1.07/1.4.00/21.169 Název projektu : PRIMA ŠKOLA Anotace : Německý jazyk pro 7. ročník Podmiňovací způsob slovesa mögen – výklad, konverzace na téma kam bych chtěl jet, co bych tam chtěl dělat..

2 Němčina pro 7. třídu – sloveso mögen.
Pamatuješ si sloveso mögen ? Přelož : Petr má rád čokoládu. Petr mag Schokolade. Sloveso mögen znamená mít rád.

3 Němčina pro 7. třídu – podmiňovací způsob slovesa mögen.
Dnes se naučíme časovat a překládat sloveso mögen v podmiňovacím způsobu. Otevři si sešit a dávej chvilku pozor.

4 Němčina pro 7. třídu. ich möchte du möchtest er, sie, es möchte wir möchten ihr möchtet sie möchten Sie möchten chtěl (a) bych chtěl by jsi chtěl (a, o) by chtěli bychom vy byste chtěli oni by chtěli chtěl (a) by jste - vykání

5 Němčina pro 7. třídu. Věty se slovesem mögen – podmiňovací způsob
Němčina pro 7. třídu. Věty se slovesem mögen – podmiňovací způsob. Všímej si slovosledu. Kam by jsi chtěl(a) jet ? Wohin möchtest du fahren ? Kam by jsi chtěl jet o prázdninách ? Wohin möchtest du in den Ferien fahren ? Chtěl bych jet o prázdninách do Alp. Ich möchte in den Ferien in die Alpen fahren.

6 Wohin möchtest du fahren und was möchtest du dort machen ?
Němčina pro 7. třídu – věty se slovesem mögen v podmiňovacím tvaru – slovosled. Wohin möchtest du fahren und was möchtest du dort machen ? Ich möchte nach Kroatien fahren und dort im Meer schwimmen.

7 Němčina pro 7. třídu – kam by jsi chtěl(a) jet a co by jsi tam chtěl(a) dělat ?
Italien Koloseum besichtigen fotografieren Ich möchte nach Italien fahren und dort Koloseum besichtigen und fotografieren.

8 England fahren und dort Big Ben sehen und englisch lernen.
Němčina pro 7. třídu – tvoříme věty. Wohin möchtest du fahren und was möchtest du dort machen ? England Big Ben sehen englisch lernen Ich möchte nach England fahren und dort Big Ben sehen und englisch lernen.

9 Frankreich Paris besuchen Eiffelthurm sehen
Němčina pro 7. třídu – wohin möchtest du fahren und was möchtest du dort machen. Frankreich Paris besuchen Eiffelthurm sehen Ich möchte nach Frankreich fahren und dort Paris besuchen und Eiffelthurm sehen.

10 Němčina pro 7. třídu – Podmiňovací způsob slovesa mögen..
METODIKA. Cílem hodiny je seznámení žáků s časováním slovesa mögen v podmiňovacím způsobu a hlavně komunikace na téma – kam bych chtěl jet a co bych tam chtěl dělat. Blíží se prázdniny, proto využijeme při tvoření vět zkušenosti dětí a jejich vyprávění k tématu kam by chtěly jet a co by tam chtěly dělat. Inovace : práce s interaktivní tabulí umožní pomocí obrázků přiblížit místa, která by děti chtěly navštívit, v průběhu hodiny společně doplňujeme další cíle prázdninových cest, současně opakujeme slovesa – děti říkají, co by kdo chtěl kde dělat. Každý se většinou rád zapojí a přidá svůj nápad.

11 Kliparty Office: www.office.microsoft.com
Němčina pro 7. třídu. Zdroje : Kliparty Office:


Stáhnout ppt "Název školy : ZŠ Štětí, Ostrovní 300"

Podobné prezentace


Reklamy Google