Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název: VY_ 32_INOVACE_1909_Vodopády Téma: Vodopády Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum vytvoření: Datum ověření:

2 ANOTACE Anotace : Vkladatel : Jiří Svoboda Formát : Prezentace Microsoft Office Powerpoint Výuková prezentace inovativně seznamuje žáky se základními informacemi o vodopádech na Zemi. Názorným zpracováním motivuje a aktivizuje žáky. Poznatky z ověřování : obrazový materiál žákům velmi pomáhá k pochopení probíraného učiva Způsob použití : datový projektor, interaktivní tabule (plátno) a osobní počítač Ovládání : kliknutím dojde k animaci textu a obrázků Zařazení : Základní vzdělávání druhý stupeň » Člověk a příroda – zeměpis 6. ročníku. Šablona EU peníze školám ZŠ » III/2 Výuka prostřednictvím ICT

3 VODOPÁDY

4 VODOPÁDY IGUACU

5 ANGELŮV VODOPÁD

6 NIAGARSKÉ VODOPÁDY

7 VIKTORIINY VODOPÁDY

8 PANČAVSKÝ VODOPÁD V KRKONOŠÍCH

9 MUMLAVSKÝ VODOPÁD V KRKONOŠÍCH

10 ZÁKLADNÍ INFORMACE K ZAPAMATOVÁNÍ
VODOPÁDY VZNIKÁJÍ NA TOKU ŘEK NEBO POTOKŮ; VELKÉ MNOŽSTVÍ VODOPÁDŮ JE V NORSKU; NEJVYŠŠÍ VODOPÁD SVĚTA - ANGELŮV VODOPÁD JE VYSOKÝ 979 m, NACHÁZÍ SE VE VENEZUELE; VELMI ZNÁMÉ JSOU NIAGARSKÉ VODOPÁDY MEZI USA A KANADOU; VIKTORIINY VODOPÁDY SE NACHÁZEJÍ V JIŽNÍ AFRICE NA ŘECE ZAMBEZI; NEJVYŠŠÍ VODOPÁD V ČR JE PANČAVSKÝ VODOPÁD S VÝŠKOU 145 m – NACHÁZÍ SE V KRKONOŠÍCH; NEJMOHUTNĚJŠÍ VODOPÁD V ČR JE MUMLAVSKÝ VODOPÁD – NACHÁZÍ SE TAKÉ V KRKONOŠÍCH.

11 OPAKOVÁNÍ OTÁZKA JAK SE JMENUJE NEJVYŠŠÍ VODOPÁD SVĚTA ? ODPOVĚĎ :
NEJVYŠŠÍ VODOPÁD SVĚTA JE ANGELŮV VODOPÁD KDE SE NACHÁZÍ NEJVYŠŠÍ VODOPÁD ČR? NACHÁZÍ SE V KRKONOŠÍCH

12 CITACE ANOUCHKA UNEL. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: REINHARD, Jahn. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: YOSEMITE. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ĈIUĴAŬDE. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KOUNOSU. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BALABAN. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DRACEANE. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda"

Podobné prezentace


Reklamy Google