Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ26 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Menu -vzhled, obsah a náležitosti slavnostního menu Ročník 2, 3 - gastronomie Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu menu, vzhledu, obsahu, a náležitosti slavnostního menu , zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.
2
Appearance, content, requirements of the festive menu
3
FESTIVE MENU It is a fixed set of dishes including suitable drinks
It has 6 or more courses
4
FESTIVE MENU Cold Starter Soup Warm Starter Main Course Dessert Afters
5
The sequence of courses on the menu
Cold Starter Soup Warm Starter Fish Main Course Cheese Warm Afters Cold Afters Ice – cream Fruit
6
The sequence of drinks on the menu
Appetizer Beer Wine Coffee Digestive
7
FESTIVE MENU Easter menu Wedding menu Graduation menu Life Anniversary
Christmas menu Easter menu Wedding menu Graduation menu Life Anniversary Birthday menu
8
Easter Menu Risotto with Artichokes and Potatoes
Parmesan Ice – Cream with Ham and Hard - Boiled Eggs Risotto with Artichokes and Potatoes Lamb with Parmesan Cheese and Eggs Seasonal Green Salad Easter Cake
9
Can you answer the following questions?
What is a festive menu? How many courses can it have? Can you name the sequence of meals in a festive menu? What about the sequence of drinks? Can you name the examples of the festive menus? Create the festive menu! – homework
10
Create the festive menu! – homework
11
Zdroje: Záhorský, Michal. Záhorská, Terezia. Stolničení- učebnice. Merkur Praha: 1986, č.j / Obrázky: Galerie Klipart /cit /, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.