Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“ OP VK Výukový materiál Název DUMu: VY_32_INOVACE_14_2_Procvičování čtení slov s písmenem ž, Ž Číslo skupiny:1 Autor: Mgr. Alena Valachová Vzdělávací obor/Předmět/Téma::Jazyk a jazyková komunikace/Český jazyk a literatura/Jazyková výchova Druh učebního materiálu: prezentace Metodický list: ne Anotace: poznávání písmene Ž, ž, čtení slov s písmenem Ž, ž, analýza a syntéza slov, zrakové a sluchové vnímání, čtení s porozuměním, rozšiřování slovní zásoby, využití interaktivní tabule Ověřeno ve třídě: I. C Datum ověření: Prohlášení: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Prohlašuji dále, že výše uvedený materiál jsem ověřil(a) ve výuce a provedl(a) o tom zápis do TK. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno. Datum: Podpis:

2 Ž JAKO ŽÁBA

3 MAJÍ Ž?

4 DOPLŇ PÍSMENA DO MŘÍŽEK

5 DOVEDEŠ PŘEČÍST SLOVA? A V D L U E K L O Ž R L A A A Í B Ž A Á L A K

6 SPOJ SLABIKY DO SLOV ŽÁ TO ŽI LE LOK ŽAČ VA BA ŽU VOT ŽRA CI ŽID KA JE

7 Ž, ž. PŘEČTI SI VĚTY. SPOČÍTEJ, KOLIK JE VĚT.
SPOČÍTEJ SLOVA VE VĚTÁCH. NAJDI VŠECHNA Ž, ž.

8 Žába žije u vody. Žaneta má růžové pyžamo. Užovka loví žáby, myši i hmyz. Žížala žije v zemi. Žáci a žákyně se učí ve škole. Jožka často žaluje. Otík žvýká žvýkačku.

9 Žaneta má růžové pyžamo. (4) Žížala žije v zemi. (4)
Žába žije u vody. (4) Žaneta má růžové pyžamo. (4) Užovka loví žáby, myši i hmyz. (6) Žížala žije v zemi. (4) Žáci a žákyně se učí ve škole. (7) Jožka často žaluje. (3) Otík žvýká žvýkačku. (3)

10 ŽIJÍ U VODY? žáby šnečci želvy žabáci čápi špačci žížaly žraloci ježci
užovky žáci žabičky

11 VYRÁBÍ SE Z KŮŽE? kabát svetr bunda boty židle ubrus auto lyže kabelka
žehlička čepice kožíšek

12 JE TO ŽLUTÉ? slunce auto žížala lízátko žabička kůže čepice užovka
žampion lízátko žabička kůže čepice užovka ubrus snížek lyže

13 HÁČKY SE ZTRATILY. DOPLNÍŠ JE ?
zivot, růze, uzovka, růzový, zabák, zaluje, zertuje, pyzamo, louze, ukáze, zlutý, snízek, lyze, zák, zízala, zacka, zito,

14 VYBER SPRÁVNÉ SLOVO. Žížala je ( červená, žlutá, růžová ).
Na záhonu kvete ( ježek, žito, růže ). Ve škole se učí ( žížaly, žáci, žabáci ). Užovka loví ( želvy, žáby, raky ). Máma žehlí ( pyžamo, žábu, žvýkačku ).

15 Ž SE STĚHUJE. VYMYSLI SLOVA.

16 Ž JE NA ZAČÁTKU. Ž

17 CO K SOBĚ PATŘÍ? žížala záhon židle bodlina žába sníh nůžky stůl růže
hlína ježek bunda žáci voda žito papír lyže škola kůže pole

18 VYLUŠTI SI KŘÍŽOVKU B kváká dupe voní J K L P O bečí U jede

19 VYLUŠTILI JSTE Ž Á B A J E K L Í P O V C U T VYŠLA VÁM

20 ŽÍLA, KALUŽ, LÍŽE, KLÍČ, PAŽE, ŽULA
VYLUŠTI SI ČTYŘSMĚRKU ŽÍLA, KALUŽ, LÍŽE, KLÍČ, PAŽE, ŽULA Ž K P Á U L A Í E B Č

21 CO VÁM VYŠLO? ZBYLA VÁM 4 PÍSMENA ŽÁBA

22 Texty, křížovka, čtyřsměrka vlastní Obrázek – žába
Obrázek – žralok Obrázek – žížala

23 Obrázek – želva Obrázek – židle Obrázek – lyže
Obrázek – židle Obrázek – lyže

24 Obrázek – žirafa Obrázek – růže Obrázek – motýl Obrázek – liška
Obrázek – růže Obrázek – motýl Obrázek – liška


Stáhnout ppt "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"

Podobné prezentace


Reklamy Google