Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilVeronika Moravcová
1
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_9.2.05 Jméno autora: Mgr. Lenka Koritenská Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Potravinová pyramida Předmět, pro který je VM určen: Přírodověda Ročník, pro který je VM určen: 4. ročník Časová dotace: 1 hod Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Hygiena a zdraví – potravinová pyramida Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: tento materiál slouží k výkladu a procvičení učiva – potravinová pyramida Pomůcky:
2
Správný základ jídelníčku
Potravinová pyramida Správný základ jídelníčku
3
Co je to? Je to pomocník pro sestavování zdravého jídelníčku.
Na základně jsou vyznačeny potraviny, které by se měly jíst nejčastěji, čím výše jsou potraviny umístěny, tím méně by jich mělo v jídelníčku být. Na vrcholu jsou pak ty, které bychom měli jíst spíše výjimečně.
4
Příklad:
5
Popis:
6
Co je důležité: Jíst pestrou stravu
Vnímat rozdíl mezi stravou dospělého a dítěte Sportovat Nehladovět ani se nepřejídat
7
Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.