Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Speciální technologie 3. ročník obor kuchař

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Speciální technologie 3. ročník obor kuchař"— Transkript prezentace:

1 Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Ing. Martin Vacek Speciální technologie 3. ročník obor kuchař ÚVOD

2 Podklady pro výuku Internet Prezentace

3 Obsah Dietní stravování Různé způsoby stravování Diferencovaná strava
Světová kuchyně Speciální pokrmy a výrobky z mas Ostatní speciální pokrmy Speciální tepelné úpravy Progresivní příprava pokrmů Příprava pokrmů ve speciálních podmínkách Dietní stravování Září 8 hodin - požadavky na dietní stravování - dietní systém a jeho význam - příprava dietních pokrmů - jednotlivé diety, příklady technolog. Postupů Říjen 3 hodiny Různé způsoby stravování Vegetariánská, makrobiotická, RAW strava 3 hodiny Diferencovaná strava - význam diferencované stravy - rozdělení dle věkové kategorie - jednotlivé způsoby diferencovaného stravování Listopad až leden 21 hodin Světová kuchyně - charakteristika hlavních kuchyní Evropy, Asie a Ameriky - speciality hlavních regionů - odlišnosti při přípravě pokrmů a různorodost surovin - pokrmy etnických a náboženských skupin - Evropa – SVK, D, FRA, ITA, GB, RUS - Asie – ČLR, JAP, IND, THAI, - Náboženství – muslim, žid Únor až Březen 12 hodin Speciální pokrmy a výrobky z mas jatečních zvířat drůbežího masa králičího masa zvěřiny rybího masa a mořských plodu mletého masa – míšenin Duben 4 hodiny Ostatní speciální pokrmy - předkrmy a přílohy - obloženiny - moučníky 4 hodiny Speciální tepelné úpravy grilování, gratinování pečení v alobalu a papilotě flambování potravin a ovoce dokončování úprav jídel před hostem Květen 6 hodin Progresivní příprava pokrmů - příprava pokrmů z průmyslových polotovarů a dalších konveniencí - tepelná úprava dokončení zmražených jídel a konzervovaných jídel - využití moderního vybavení kuchyně při předběžné a tepelné úpravě potravin a pokrmů - zážitková gastronomie a moderní trendy 5 hodin Příprava pokrmů ve speciálních podmínkách - příprava pokrmů v dopravních prostředcích - nabídka sortimentu - příprava pokrmů v přírodě

4 Mezipředmětové vztahy
Potraviny a výživa Léčebná výživa, směry ve výživě Technologie Příprava pokrmů na objednávku, technologické postupy Zařízení a provoz Organizace práce v provozu, využití zařízení Stolničení Servírování a prezentace pokrmů Odborný výcvik Uplatnění v reálném provozu

5 Hodnocení Aktivita v hodině
Každý týden 10 minutový test cca 5x čtvrtletí Připravenost na hodinu + aktivní zapojení Práce ve skupině 2 – prezentace 1. pololetí Prezentace na vylosované téma zahraniční kuchyně Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky Kuchařský seminář V průběhu 1. pololetí se zkouškou ve druhém pololetí Ad. Prezentace S vylosovaným tématem budou stanoveny termíny – nesplnění hodnoceno 5 a stanovení náhradního termínu ve kterém může být dosaženo nejlépe hodnocení 3, při nesplnění hodnocení 5 Ad. Kuchařský seminář nesplnění účasti a vykonání zkoušky bude hodnoceno ve druhém pololetí jako celkově neklasifikován


Stáhnout ppt "Speciální technologie 3. ročník obor kuchař"

Podobné prezentace


Reklamy Google