Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY TEKUTÉ
3
výroba Úprava tučnosti mléka Přidání zákysu podle druhu kysaného mléka
/smetanový zákys, bifidogenní zákys, kefírový zákys, acidofilní zákys…/.. Zrání Balení
4
DRUHY V PRODEJI PATŘÍ SEM: KYSANÁ i ZAKYSANÁ SMETANA KYSANÉ PODMÁSLÍ
KYSANÉ MLÉKO A KYSANÉ NÁPOJE ACIDOFILNÍ MLÉKO KEFÍR BIOKYS ZAKYSANÉ PROBIOTICKOU KULTUROU jsou neochucené, ochucené / jahoda…/ a s vitamíny
5
VADY BARVA S CIZÍM ODSTÍNEM NEBO ZABARVENÍM.
CHUŤ A VŮNĚ PO KRMIVU, HOŘKÁ, ZATUCHLÁ, PLESNIVÁ, ŽLUKLÁ, SÝROVITÁ PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA. PROTRHLÝ OBAL. ZÁMĚNA DRUHU.
6
SKLADOVÁNÍ v čistotě v regále, nedotýká se stěny
v chladící lednici od 1ºC do 8°C v čistotě v regále, nedotýká se stěny nesmí být uloženy na podlaze v lednici -
7
OPAKOVÁNÍ Jaké znáte druhy v prodeji tekutých mléčných výrobků.
Jak správně skladujeme tekuté mléčné výrobky. Vyjmenujte nejběžnější druhy vad zjištěné při přejímce.
8
ZDROJE Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997 ml_thumb2.png kunin.cz/media/product_categories/produkty_kefirova_mleka_1.png g_thumb2.png ml_thumb2.png
9
KONEC
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.