Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STŘEDNÍ ASIE Státy Střední Asie patří k bývalým státům SSSR (výjimka Afghánistán) dnes součástí SNS. Jedná se o politicky velmi neklidnou oblast, kde se.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STŘEDNÍ ASIE Státy Střední Asie patří k bývalým státům SSSR (výjimka Afghánistán) dnes součástí SNS. Jedná se o politicky velmi neklidnou oblast, kde se."— Transkript prezentace:

1 STŘEDNÍ ASIE Státy Střední Asie patří k bývalým státům SSSR (výjimka Afghánistán) dnes součástí SNS. Jedná se o politicky velmi neklidnou oblast, kde se setkávají stoupenci komunismu a demokracie s ideologií islámu.

2 Afghánistán (Kábul) – nepatřil k SSSR (válka se SSSR), dnes válka proti terorismu (Talibán, Al Kaidá) (více ZDE). Kazachstán (Astana) – na pomezí Evropy a Asie, Bajkonur (kosmodrom) (více ZDE). Kyrgyzstán (Biškek) – Ferganská kotlina (zemědělsky i sídelně využívána) jinak hornatá (Ťan-šan, Pamír) (více ZDE). Tádžikistán (Dušanbe) – horský stát (Pamír) (více ZDE). Turkmenistán (Ašchabad) - těžba ropy, Karakumský kanál (zavlažování) (více ZDE). Uzbekistán (Taškent – největší město oblasti) – památky Buchara a Samarkand (více ZDE).


Stáhnout ppt "STŘEDNÍ ASIE Státy Střední Asie patří k bývalým státům SSSR (výjimka Afghánistán) dnes součástí SNS. Jedná se o politicky velmi neklidnou oblast, kde se."

Podobné prezentace


Reklamy Google