Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLudmila Beranová
1
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 498 Vypracováno: II. pololetí 2012/2013
2
Vanilkový krém Část mléka rozmícháme s krémovým práškem a žloutky.
Zbylé mléko svaříme s cukrem a vanilkou, přilijeme směs mléka se žloutky a nad párou uvaříme do požadované hustoty. Vařený krém procedíme. Vanilkový krém používáme na přelévání dukátových buchtiček nebo jako základní krém na přípravu jiných druhů teplých krémů (kakaového, maraskýnového, punčového apod.).
3
Vanilkový krém
4
Kakaový krém Místo vanilky přidáváme kakao.Přidáváme kávu.
5
Vinná pěna Víno mícháme ve vodní lázni s vejcem a žloutky, přidáme cukr a citrónovou kůru, vše šleháme do zhoustnutí a ihned podáváme. recepty.jiribures.cz
6
ZDROJ Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.