Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0673 Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0673 Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický okruh: Finanční gramotnost Název materiálu: Úvod do finanční gramotnosti Číslo materiálu: VY_62_Finanční gramotnost_1A_FG_03/20 Autor: Ing. Vladimír Kasík Datum tvorby: Použité zdroje zmíněny v závěru.

2 Co znamená vědět o financích?
FG úvod Co znamená vědět o financích?

3 Anotace Úvod do finanční gramotnosti znamená seznámení se základními pojmy hospodaření s penězi a finančnictví.

4 Finanční gramotnost – definice
Finanční gramotnost je soubor znalostí, dovedností a hodnotových postojů občana nezbytných k tomu, aby finančně zabezpečil sebe a svou rodinu v současné společnosti a aktivně vystupoval na trhu finančních produktů a služeb.

5 Co ovládá finančně gramotný občan?
Finančně gramotný občan se orientuje v problematice peněz a cen a je schopen odpovědně spravovat osobní/rodinný rozpočet, včetně správy finančních aktiv a finančních závazků s ohledem na měnící se životní situace.

6 Finanční gramotnost obsahuje
pojištění roční míra výnosu, roční úroková míra, nominální vs. reálná splatnost, jistina, směnka poplatky riziko, likvidita inflace spotřebitelský úvěr, hypotéka, zástava zastavárna RPSN nákup na splátky fixace úrokové sazby

7 Zdroje: Ing. Libor Michalák, CSc, Tematický materiál „Marketing“ , FEK ZČU Cheb, Cheb J. Zlámal, Z. Mendl, Ekonomie nejen k maturitě, Computer Media Kralice na Hané, ISBN: cliparty MS Office


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0673 Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický."

Podobné prezentace


Reklamy Google