Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

High-Yield BONDS Zpracovaly : Aelita Li (26706), Karina Zaripova (26691), Alena Daurova (26620) Předmět: Mezinárodní finanční trhy Vyučující: Ing. Arnošt Klesla, Ph.D.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "High-Yield BONDS Zpracovaly : Aelita Li (26706), Karina Zaripova (26691), Alena Daurova (26620) Předmět: Mezinárodní finanční trhy Vyučující: Ing. Arnošt Klesla, Ph.D."— Transkript prezentace:

1 High-Yield BONDS Zpracovaly : Aelita Li (26706), Karina Zaripova (26691), Alena Daurova (26620) Předmět: Mezinárodní finanční trhy Vyučující: Ing. Arnošt Klesla, Ph.D. Datum:

2

3 High-Yield bonds (Junk bonds/prašivá obligace)
Co je High-Yield bond? High-Yield bonds (Junk bonds/prašivá obligace) Vysoce riskantní dluhopis emitovaný pod cenu; 2. Dluhopis, jehož cena prudce poklesa z důvodu špatného hospodaření emitenta Zajímavý fakt : Robert Michael Milken (narodil se 4. července ) - Americký finančník a filantrop, známý jako "zakladatel trhu prašivých obligaci." V roce 2010 americký časopis "Forbes" zhodnotil stav Michael Milkena na 2 miliardy $. (488 místo)

4

5 Nevýhody Výhody Žádná garance likvidity
Vysoké riziko Nizký rating Mohou zvýšit dlouhodobý potenciál fondu Doplněk dluhopisové části investičního portfolia Díky zajištění na fond nepůsobí měnové riziko Fond je aktivně řízen Vhodné pro pravidelné investování

6 High Yield bonds jsou zajímavou alternativou
High Yield bonds jsou zajímavou alternativou k nízkým úrokům v bankách a kolísavým, nesou však vysoke riziko. Ratingové agentury je označují nižším hodnocením než "BBB" (Standard & Poor's) nebo "Baa" (Moody's). Minimální výše nominálního ročního výnosu, které tyto obligace nesou, není definována. Pro orientaci lze vystačit s tím, že je to přibližně 7 % ročně a více. Tyto obligace jsou vydávány v různých objemech zhruba od 100 milionů do miliard korun. Jejich emitenti je upisují různým způsobem, ale většinou je požadavek schvalujících orgánů na to, aby mohly být nabízeny jen takzvaným kvalifikovaným investorům.

7

8 Jsou prašivé obligace prašivé?
Ano i ne. To, že dluhopis se nenachází v investičním stupni ratingových agentur nemusí znamenat, že bychom se mu měli zdaleka vyhnout. Dlouhodobé statistiky jsou jedna věc a současná situace druhá. Je třeba rozlišovat také v rámci samotné kategorie High-Yield dluhopisů a podívat se kdo za tímto únikem stojí a v jaké je situací.

9 Děkujeme za pozornost!


Stáhnout ppt "High-Yield BONDS Zpracovaly : Aelita Li (26706), Karina Zaripova (26691), Alena Daurova (26620) Předmět: Mezinárodní finanční trhy Vyučující: Ing. Arnošt Klesla, Ph.D."

Podobné prezentace


Reklamy Google