Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

In a hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "In a hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"— Transkript prezentace:

1 In a hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 At the reception desk – check in
Guest Receptionist Have you got a vacant room for …? Máte volný pokoj na …? I´d like … Chtěl bych … … a single room … jednolůžkový pokoj … a double room … dvoulůžkový pokoj (1 manželská postel) … a twin-bedded room … dvoulůžkový pokoj (2 oddělené postele) … with a bath / a shower … s koupelnou / sprchou … for two nights … na dvě noci … till tomorrow / Friday … do zítřka / pátku How much is a … room per night? Kolik stojí … pokoj na jednu noc? How much is it for one day / a week? Kolik to stojí na den / týden? Does the price include breakfast / service? Zahrnuje cena snídaní / služby? I´ll take it. Vezmu si ho. What kind of room would you like? Jaký pokoj byste si přál? How long will you stay here? Jak dlouho zde zůstanete? For how long? Na jak dlouho? You have to check in. Musíte se zapsat. Fill in this form, please. Vyplňte tento formulář, prosím. Your room is on the first floor. Pokoj je v prvním poschodí. Your room number is … Máte pokoj číslo … Here is the hotel card and the key. Tady máte hotelovou kartu a klíč. If you need anything, please use the telephone in your room and call the reception desk. Budete-li cokoli potřebovat, použijte telefon na pokoji a zavolejte do recepce.

3 In the room Could you give me …?
Guest Receptionist Could you give me …? Můžete mi dát …? The … isn´t working / is out of order. Nefunguje … The … is broken. … je rozbitý. I need someone to fix it. Potřebuji někoho, aby to opravil. I am sending someone up to have a look. Pošlu někoho, aby se na to podíval.

4 At the reception desk – check out
Guest Receptionist I am leaving tomorrow. Zítra odjíždím. Can you get my bill ready, please? Můžete mi připravit účet, prosím? May I settle my account? Mohu zaplatit účet? May I pay in cash / by credit card? Mohu platit v hotovosti / kreditní kartou? I liked it here very much. Moc se mi tady líbilo. I´ll prepare your bill in a minute. Hned vám dám účet. Here you are. Tady máte.

5 Instructions Hotel

6 Hotel „Host“ si objedná pokoj a vyplní formulář.
Kliknutím na nebo na v levém horním rohu si „host“ vybere, zda chce jet do pokoje výtahem nebo jít po schodech (patro si vybírá libovolně). V daném patře „host“ vstoupí do objednaného pokoje kliknutím na dveře. V pokoji „host“ použije telefon a sdělí na recepci, že v pokoji je nějaký problém. (Kliknutím na „bublinu“ ukončí hovor.) Kliknutím na v pravém horním rohu se „host“ v recepci odhlásí a zaplatí účet. „Host“ i „recepční“ mohou použít nápovědu frází. Lift Stairs BILL

7 Lift Stairs Have you got a vacant room for …? I´d like …
Guest Receptionist Have you got a vacant room for …? I´d like … … a single room … a double room … a twin-bedded room … with a bath / a shower … for two nights … till tomorrow / Friday How much is a … room per night? How much is it for one day / a week? Does the price include breakfast / service? I´ll take it. What kind of room would you like? How long will you stay here? For how long? You have to check in. Fill in this form, please. Your room is on the first floor. Your room number is … Here is the hotel card and the key. If you need anything, please use the telephone in your room and call the reception desk.

8 Reception FORM First name: ______________________________
Surname: _______________________________ Date of birth: _________________ Place of birth: ____________________________ Address: ________________________________ Town: ___________________________________ Post code: _________________ Country: ________________________________ Nationality: ______________________________ Male / Female Signature: ____________________ Reception

9 4 3 2 1 G

10 Groud floor 2nd floor 4th floor 1st floor 3rd floor

11 Single room Double room Twin-bedded room

12 Twin-bedded room Single room Double room

13 Double room Twin-bedded room Single room

14 Single room Twin-bedded room Double room

15 Reception. May I help you? BILL Could you give me …?
Guest Receptionist Could you give me …? The … isn´t working / is out of order. The … is broken. I need someone to fix it. I am sending someone up to have a look.

16 Reception. May I help you? BILL Could you give me …?
Guest Receptionist Could you give me …? The … isn´t working / is out of order. The … is broken. I need someone to fix it. I am sending someone up to have a look.

17 Reception. May I help you? BILL Could you give me …?
Guest Receptionist Could you give me …? The … isn´t working / is out of order. The … is broken. I need someone to fix it. I am sending someone up to have a look.

18 Lift Stairs I am leaving tomorrow. Can you get my bill ready, please?
Guest Receptionist I am leaving tomorrow. Can you get my bill ready, please? May I settle my account? May I pay in cash / by credit card? I liked it here very much. I´ll prepare your bill in a minute. Here you are.

19 Zdroje: Ammodramus: Commons.wikimedia.org. Arrow Hotel interior reception.JPG online cit . Dostupný pod licencí Public domain na www:  OCAL. Neon Open Sign clip art online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na www: OCAL. Worldlabel Border Burgundy Black Checkered X clip art online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na www:  Dmitry G. Commons.wikimedia.org. Tallink-MS Victoria I-Elevator inside.JPG online cit . Dostupný pod licencí Public domain na www:  Commons.wikimedia.org. File:LatterUpStaircase.jpg online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na www: J o. Commons.wikimedia.org. Osaka Dai-ichi Hotel Moderate Single Room jpg online cit . Dostupný pod licencí Public domain na www: BrokenSphere. Commons.wikimedia.org. Hilton LA-Universal City double room 1.JPG online cit . Dostupný pod licencí Public domain na www:  Smbre. Commons.wikimedia.org: File:Park Double 1.jpg online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na www:  Ib Rasmussen. Commons.wikimedia.org: File:Holmens Kirke Copenhagen door.jpg online cit . Dostupný pod licencí Public domain na www:  OCAL. Cordless Phone clip art online. cit . Dostupný pod licencí Public domain na www: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "In a hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"

Podobné prezentace


Reklamy Google