Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

František Nepil Proslavil se zejména svou prací v Československém rozhlase (od roku 1969) Známý svými prózami pro děti: Makový mužíček (stal.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "František Nepil Proslavil se zejména svou prací v Československém rozhlase (od roku 1969) Známý svými prózami pro děti: Makový mužíček (stal."— Transkript prezentace:

1

2 František Nepil Proslavil se zejména svou prací v Československém rozhlase (od roku 1969) Známý svými prózami pro děti: Makový mužíček (stal se z toho i večerníček), Naschválníčci, Já Baryk

3 Ukázka vypravování Fr. Nepila
Portrét autora:

4

5 Otázky k textu Co pro psy znamená květen?
Co se Barykovi na lidech nelíbí? Jak rozděluje Baryk psy? Čím se psi a šneci liší? Co mají společného? Co se dozvídáme o životě šneků? Jaká minipříhoda se odehrála mezi šnekem a Barykem? Pokus se ji krátce popsat!

6 Vlastní tvorba Baryk a ………….(doplň název zvířete) 1. Vyber si jedno z domácích zvířat! 2. V textu dej Barykovi možnost zvíře poznat tak, aby se o jeho životě něco dozvěděl! 3. Příhoda bude mít svoje vyústění – závěr!

7 Obrázky volně přístupné v aplikaci PowerPoint
Použité zdroje Obrázky volně přístupné v aplikaci PowerPoint


Stáhnout ppt "František Nepil Proslavil se zejména svou prací v Československém rozhlase (od roku 1969) Známý svými prózami pro děti: Makový mužíček (stal."

Podobné prezentace


Reklamy Google