Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DISKUSE Výchova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DISKUSE Výchova."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DISKUSE Výchova k občanství Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Materiál pro žáky 7. ročníku praktické školy s odkazy k občanskému postoji, k rozvoji dobrých vztahů v kolektivu.

3 Kolektiv ve škole - třída
skupina mládeže, ve zhruba stejném věku , je přibližně na stejné vývojové a vzdělanostní úrovni, schází se ve stejném čase, zpravidla 5 dní v týdnu, musí mít stanovená pravidla k diskusi v hodině i mimo ni. Měli by se na nich shodnout všichni – učitelé i žáci!

4 Pravidla diskuse Vždy pozorně naslouchám názorům a závěrům druhých.
Nevydávám osobní názory za fakta. Ptám se na upřesňující otázky, pokud jsem neporozuměl poznámce či názoru druhého. Útočím na názory a ideje, s nimiž nesouhlasím, a nikoliv na osobu, s níž diskutuji. V případě, že útočím na názor někoho jiného, opírám se o jiná prokazatelná fakta.

5 Pravidla diskuse Vyhýbám se jakýmkoliv neverbálním projevům nesouhlasu. Zpochybní-li někdo oprávněně způsob mé argumentace a práce s fakty, jsem připraven svůj názor přehodnotit. Formulují-li druzí argument, s nímž souhlasím, opakuji jej jen tehdy, když k němu mám co podstatného dodat. Není vhodné, když v diskusi užívám nepodložené informace typu „lidé říkají, že…“ nebo „někde jsem četl, že…“ apod.

6 Pravidla diskuse Je zcela v pořádku, když přiznám, že něco nevím, a mohu se poučit od ostatních, kteří znají odpověď. Nezesměšňuji druhé a respektuji jejich názory i přesto, že se od mých liší.

7 Napadne vás, proč jsme rozdílní?
Někdo je víc šikovný v tělocviku, jiný ve zpívání, někdo má vždycky dobře spočítané příklady. Proto je z nás dohromady třída.

8 CITACE


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DISKUSE Výchova."

Podobné prezentace


Reklamy Google