Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Historie Princip Pouziti

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Historie Princip Pouziti"— Transkript prezentace:

1

2 Historie Princip Pouziti
Rychlovarná konvice Historie Princip Pouziti

3 http://www. myrisdarky
K čemu ? Rychlovarná konvice je elektrický spotřebič který slouží k ohřívání vody až do bodu varu. Nejčastěji se používá pro přípravu teplých nápojů (čaj, káva), instatních polévek nebo jiných pokrmů, vyžadujících horkou vodu.

4 http://media3. picsearch. com/is
V každé konvici je umístěno topné těleso, které umožňuje přeměnu elektrické energie na energii tepelnou, jež je předávána vodě. Pokud obvod uzavřeme, začnou topným tělesem proudit volné elektrony, jenž se srážejí s atomy topného tělesa. Obvyklý tvar tělesa je spirála, novější konvice jej mají vestavěné do dna.

5 Složení konvice Rychlovarná konvice je elektrický spotřebič který slouží k ohřívání vody až do bodu varu. Nejčastěji se používá pro přípravu teplých nápojů (čaj, káva), instantních polévek nebo jiných pokrmů, vyžadujících horkou vodu. Rychlovarná konvice se obvykle skládá ze dvou částí, jednak z vlastního tělesa konvice a jednak z podstavce s přívodní šňůrou. Během ohřevu musí být konvice na podstavci, s nímž je bezpečným způsobem elektricky propojena, ale jinak je možné ji snadno sejmout. Toto praktické řešení umožňuje s konvicí libovolně manipulovat, aniž by byl uživatel omezován přívodní šňůrou nebo byla ohrožena jeho bezpečnost. U starších konvic toto konstrukční řešení použito nebylo a přívodní šňůra byla připojena přímo k tělesu konvice.

6 Topné těleso V každé konvici je umístěno topné těleso, které umožňuje přeměnu elektrické energie na energii tepelnou, jež je předávána vodě. Obvyklý tvar tělesa je spirála, novější konvice jej mají vestavěné do dna. Konvice je zapojena v elektrické zásuvce, k zapínání slouží vypínač. Pokud obvod uzavřeme, začnou topným tělesem proudit volné elektrony, jenž se srážejí s atomy topného tělesa. Touto srážkou odevzdají elektrony atomům část své kinetické energie. Ta se přemění na teplo a to je předáváno vodě.

7 Značky Braun ETA AEG Tefal Philips Bosch Zelmer Krups

8 Vzhledem k rychlosti ohřevu a bezpečnosti provozu jde o oblíbený spotřebič, který se nachází v téměř každé domácnosti.


Stáhnout ppt "Historie Princip Pouziti"

Podobné prezentace


Reklamy Google