Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavla Veselá Název : VY_32_INOVACE_20_český jazyk pro 4.ročník-20. Sada: český jazyk Téma: český jazyk pro 4.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Prezentace na interaktivní tabuli Český jazyk pro 4. ročník
Sešity a psací potřeby Podporuje aktivní opakování učiva s využitím interaktivní tabule

3 Podstatná jména na -ko, -cho mají v 6. p. č. mn
Podstatná jména na -ko, -cho mají v 6.p.č.mn. zpravidla koncovku –ách, někdy – ích. Utvoř správné tvary podst.jmen v 6.p.č.mn. Jablíčko -…………….., městečko - …………………, autíčko - …………….., lůžko - ………………, políčko - …………….., středisko - …………………, roucho - …………….., jablko - ………………. Použij nová slova ve větách.

4 Řešení Jablíčko – o jablíčkách, městečko -v městečkách, autíčko – o autíčkách, lůžko – na lůžkách, políčko – na políčkách, středisko –na střediscích i na střediskách roucho – v rouchách, jablko – o jablkách i o jablcích

5 Vyznač zeleně, kde je chyba, a bez chyb přepiš do sešitu.
Na střechách doma vrkají holuby. Kosy žyli dříve v hlubokých lesech. Nyní pozorujeme kosi blýzko lidských obidlý. O Vánocích lepýme papírové řetězi. Po dálnicích jezdí rychlé automobyli. Nekupuj zajíce v pytly. Horské hoteli poskytují příjemné ubitování. V třešních jsem našla červi. Také ve švestkách bili červy. Žáci přinesli panu učitely květiny.

6 Řešení Na střechách domů vrkají holubi. Kosi žili dříve v hlubokých lesích. Nyní pozorujeme kosy blízko lidských obydlí. O Vánocích lepíme papírové řetězy. Po dálnicích jezdí rychlé automobily. Nekupuj zajíce v pytli. Horské hotely poskytují příjemné ubytování V třešních jsem našla červy. Také ve švestkách byli červi. Žáci přinesli panu učiteli květiny.


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B"

Podobné prezentace


Reklamy Google